Glas Javnosti

NOVI STRUJNI UDAR IZ KOSTOLCA! Iskočio blok A1, sanacija u toku

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pakao u Termoelektrani "Kostolac" se nastavljaja. Posle Termoelektrane "Nikole Tesla" u Obrenovcu i ovaj gigant je iskočio iz sistema i ne radi punim kapacitetom, a učestvovao je sa 17 odsto u ukupnoj proizvodnji struje u Srbiji.

Kako "Glas" saznaje, trenutno najveći problem u Kostolcu je Blok A1 od 100 megavata. On je van upotrebe i prema prvim analizama na njemu je došlo do kvara kondezatora.

- Stručni timovi Kostolca ubrzano rade na popravci Bloka A1. Prema prvim procenama, veruje se da će biti osposobljen i pušten u rad već tokom dana - navode sagovornici "Glasa".

U međuvremenu sanirana su oštećenja na Bloku B2 Kostolca. Tu je zbog lošeg uglja, punog blata, procureo kotao. Stručnjaci EPS-a su uspeli da ga osposobe, puste u rad i priključe na elektromrežu.

Dok u Srbiji ne jenjava energetska kriza zbog koje su mnoga domaćinstva ostala bez struje i grejanja resorna ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović i njen v.d. direktor EPS-a Milorad Grčić - ćute. Doduše, Grčić je najavio da će smeniti četvorici direktora zbog havarije u Obrenovca.

Cela Srbija, kao i SNS, stranka čiji su članovi Mihajlovićka i Grčić upravo u njih dvoje upiru prsta kao glavne krivce. Ali, njima ni na kraj pameti ne pada da odu sa funkcija. A ministarka i v.d. direktora su krivi jer građani Srbije zbog njihovog nemara i nestručnosti njihovih timova svakoga dana plaćaju više od 10 miliona evra na uvoz skupe struje!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR