Glas Javnosti

Nova DROGA HARA OSNOVNIM ŠKOLAMA

Društvo
Autor: Glas javnosti

Redakciji Glasa javnosti danas je dostavljena poruka koja se razmenjuje između roditelja osnovnih škola!

Poruku prenosimo u celosti:

Dragi roditelji,
Htela sam da vas obavestim da su se pojavile na tržištu  psihoaktivne supstance koje su lako dostupne učenicima.
Jedna je u obliku žvake poznatija kao kids droga, efekat počinje nakon 15 minuta i jači  je od ekstazija, a tragovi skrivanja su posebna zamka za roditelje i zaposlene u školi, jer je umotana kao pakovanje žvaka.

Druga je tzv.snus-čist nikotin u prahu  koji se pakuje u malim vrećicama čaja i on se sisa ili šmrče.
Veoma je jeftin, kesica košta 100- 150,00.
Molim vas da sa decom porazgovarate o ovome, da budu obazrivi da im neko ne "podvali" žvaku...Kids-droga
Najnoviji izum narko-dilera je droga koja liči na žvake i bombone, i koja se kao bezazleni slatkiš može podvaliti deci, ali i posedovati i krijumčariti, a da ne privlači pažnju. Ova droga zlokobna nazvana kids-droga, daleko je jača od ekstazija, i deluje za svega petnaestak minuta. Kids-droga se prvo pojavila na Bliskom istoku, a došla je iz Kine gde je napravljena i njen sastav obično čine kanabis i opijum. Cena ove droge je naročito zastrašujuća. Na tržištu jedna žvaka košta samo jedan 

Snus
Duvan u prahu zapakovan u vrećice, postao je novi trend među srpskim tinejdžerima. Stvaraju zavisnost i mogu da izazovu čitav niz bolesti, poput paradontopatije i – raka. Snus vrlo brzo izaziva jaku zavisnost, jer mu se dodaju hemikalije, pre svega preparati na bazi amonijum hlorida, i tvrdi da se zbog toga nikotinska izjednačila sa heroinskom zavisnošću.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR