Glas Javnosti

NIŠTA OD PARA: Vaspitačice u vrtićima ipak NEĆE dobiti POMOĆ od 10.000 dinara

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vaspitačice zaposlene u predškolskim ustanovama neće dobiti jednokratnu pomoć od 10.000 dinara, iako je na tu temu sinoć pričao predsednik republike.

Vaspitačice koje je pominjao predsednik Srbije Aleksandar Vučić su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite i na njih se odnosi najavljena isplata pomoći, potvrdila je Bosiljka Jovanović, predsednica Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Vaspitačice zaposlene u predškolskim ustanovama neće dobiti jednokratnu pomoć od 10.000 dinara. Vaspitačice koje je pominjao predsednik Srbije Aleksandar Vučić su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite i na njih se odnosi najavljena isplata pomoći, potvrdila je Bosiljka Jovanovič, predsednica Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja, piše Danas.Podsetimo, Aleksandar Vučić je najavio da će negovateljice, spremačice, vaspitačice i kuvarice u socijalnim ustanovama dobiti jednokratnu isplatu od 10.000 dinara.

"Ima ih 7.980 i to je dobra vest. Kada smo davali jednokratne novčane pomoći zdravstvenim radnicima njima nismo dali i to je naš dug za njih" - rekao je Vučić, dodajući da će to "ići za dan, sutra, prekosutra do ponedeljka" - rekao je Vučić.Ovu izjavu mnogi vaspitači koji rade u obdaništima su pogrešno razumeli, a Bosiljka Jovanović kaže da zaposlenih u predškolstvu ima 30.500 i da će, ako država bude delila pomoć, nju dobiti svi radnici u predškolstvu, a ne samo vaspitači.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP