Glas Javnosti

Nema kraja BAHAĆENJU! Svi SUMNJIVI biznisi nekadašnjeg Dačićevog prvog čoveka: Od preprodaje TOMPUSA, plantaže kanabisa do otvaranja firme na ljubavnicu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Branko Lazarević, nekadašnji šef kabineta Ivice Dačića i diplomata u Atini kog je Apelacioni sud u Beogradu 2019. pravosnažno oslobodio od optužbi za odavanje poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi Darka Šarića nastavlja da niže sumnjive poslovne poteze. 

Nekadašnja desna ruka prvog čoveka socijalista je svoj kriminalni “modus operandi” zasnovao na švercu akcizne robe i privilegovanih informacija, skrivajući se iza privilegija diplomatskog pasoša ili policijske značke i svaki put pozivajući u pomoć Ivicu Dačića.

Često pijan u raznoraznim društvima voli da kaže kako upravo on “finansira Ivicu i SPS”.

Ovog puta fiktivno registrujući firmu Hedon life doo iz Beograda na svog advokata u Verana Zečara, Lazarević je počeo da uvozi i preprodaje skupocene tompuse na tržištu Srbije ali i da radi fiktivni reeksport za okolna tržišta bivše Jugoslavije.

Iskoristivši svoje sumnjive veze u zemljama Južne Amerike uspeo je da za kratko vreme obezbedi kontigent tompusa u vrednosti od više od dva miliona evra.

Fiktivni direktor ove firme je Lazarevićeva dugogodišnja intimna prijateljica Vanja Jevtić, a na koju je takođe fiktivno registrovao plantažu kanabisa u opstini Odžaci i firmu za prodaju proizvoda od kanabisa Winsell doo.

Lazarević se nije zaustavio na tome, paletu akciznih proizvoda kojima trguje je proširio i na destileriju rakije “Lazar” koju je registrovao na svoju suprugu Anu i koju je smestio u svojoj zaštićenoj skupocenoj vili opasanoj visokim bedemima u mestu Devojački Bunar kraj Deliblatske peščare.

Mestu gde se prema kazivanju meštana često održavaju sumnjive terevenke i okupljaju bezbednosno interesantna lica.

Na isti način je Lazarević visokim bedemima, kamerama i službenim psima okružio i svoju vilu koja se nalazi na obroncima Košutnjaka. Nalik na El Capa ili Eskobara.

Sklonost ka luksuzu je prikazao i na zgradama koje je novcem koji prevazilazi primanja državnog službenika izgradio u Zemunu i na Zvezdari.

Lazarević je na elitnom naselju Senjaku otvorio i luksuzni klub za uživanje tompusa “Pura Vida” gde se takodje sakrio u vlasničkoj strukturi iza drugih ljudi ali mu ne izostaje strast da se po beogradskim restoranima i pred pripadnicima poslovnog sveta hvali “da je to njegovo i da je samo u enterijer ovog kluba je uložio više od 500.000 evra.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR