Glas Javnosti

NEGIRA DA JE TRAŽIO NOVAC od penzionera da bi ih ubacio na spisak za vaučere

Društvo
Autor: Glas javnosti

Želeo sam da pomognem, izjavio predstavnik Udruženja penzionera koji je pravio spisak za pomoć.

Član Udruženja penzionera Leskovac Jovan Stamenković zvani Osi, koga je penzionerka Gordana Đorđević iz Gornjeg Bunibroda pre nekoliko dana optužila da joj je navodno tražio 300 dinara kako bi je ubacio na spisak za vaučere u vrednosti od 2.500 dinara, tvrdi da je želeo da pomogne ovoj starici i njenoj porodici jer je reč o izuzetno socijalno ugroženoj porodici, piše Rešetka.

Kako objašnjava, on je želeo da je ubaci na spisak iako je ona istu pomoć od Udruženja primila i prethodne godine, te bi morala da čeka naredne tri kako bi ponovo ostvarila isto pravo.

“Prema propisanom pravilniku, mi koji pravimo spiskove, imamo pravo da na spisak ubacimo ponovo ljude koji su zaistza jako socijalno ugroženi. Takav je bio slučaj i sa Gordanom. Ja sam došao kod nje kući i objasnio da smatram da bi ona trebalo ponovo da dobije pomoć, a njen sin se tada pojavio, počeo da negoduje i ja sam je precrtao sa spiska. Onda je on počeo da preti i da govori kako će i mene i udruženje oljagati u novinama. Nije tačno da sam  tražio bilo kakav novac. Istina je da sam želeo da joj pomognem”, navodi Stamenković.


Podsetimo, sin ove žene Dejan Đorđević ispričao je ranije za naš portal da mu je Stamenković kazao da su se oko tih 300 dinara tako dogovorili sa predsednikom udruženja penzionera, te da je zahtevao da odmah njegovu majku ukloni sa spiska.

Predsednik Udruženja penzionera Leskovac Dragan Dinić apelovao je tada na svoje članove da takvu “nepristojnu ponudu” niko od njih ne bi smeo da prihvati i da to odmah prijave njemu.

Inače, spiskovi su, kako je kazao danas, spremni i leskovačko Udruženje penzionera podeliće od 4. do 14. aprila 2.000 vaučera za svoje članove sa najnižim mesečnim primanjima za nabavku osnovnih životnih namirnica.

„Od 2.000 podnetih zahteva, imali smo svega desetak podnetih primedbi koje rešavamo u toku, a nijedna od njih se ne odnosi na bilo kakve slične optužbe“, rečeno je Rešetki u Udruženju penzionera Leskovac.

Udruženje je za tu svrhu odvojilo 5 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz članarine i delom iz sponzorstva i budžeta lokalne samouprave.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR