Glas Javnosti

“NEPRISTOJNA PONUDA, LOPOVLUK I BEZOBRAZLUK”: Za ubacivanje na spisak za vaučer od 2.500 penzionerima tražio 300 dinara

Društvo
Autor: Glas javnosti

Najugroženijim penzionerima biće podeljeno 2.000 vaučera, a predstavnik udruženja penzionera tražio “proviziju” da ih ubaci u spisak.

Penzionerka Gordana Đorđević iz Gornjeg Bunibroda kraj Leskovca tvrdi da je pre nekoliko dana doživela neprijatnost kada je kod nje kući došao predstavnik Udruženja penzionera iz ovog grada i saopštio je da će je ubaciti na spisak onih penzionera koji bi u aprilu trebalo da dobiju vaučer pomoći od 2.500 dinara, ukoliko ona njemu da 300 dinara. Predsednik udruženja leskovačkih penzionera apeluje na članove da takve ponude nikako ne prihvataju i odmah to prijave, piše Rešetka.

Sin ove žene, Dejan Đorđević kaže za Rešetku da je odmah nakon što mu je majka ispričala šta se desilo, odmah otišao da to raspravi sa tim čovekom.

„U pitanju je izvesni Jovan Stamenković zvani Osi. Kada sam otišao kod njega kući i pitao ga kakav je to način da moju majku ucenjuje za vaučer tako što će ona njemu da plati da bi je stavio na spisak, on mi je kazao da su se tako dogovorili sa predsednikom udruženja penzionera. Zahtevao sam da odmah moju majku ukloni sa spiska jer ovo nije samo nepristojna ponuda, već čist lopovluk i bezobrazluk“, komentariše Đorđević.

Prozvanog Stamenkovića portal nije uspeo da kontaktira kako bi odgovorio na iznete optužbe, ali je predsednik Udruženja penzionera Leskovac Dragan Dinić kazao da takvu ponudu niko od članova ne bi smeo da prihvati i da to treba odmah prijaviti njemu.

„Moram da vam priznam da sam zapanjen onim što sam čuo, iako je i ranije bilo takvih govorkanja. Evo, apelujem na sve naše članove da ukoliko im neko tako nešto ponudi, da to odmah prijave. To jeste bezobrazluk, jer je u pitanju pomoć za naše najugroženije članove” – kaže Dinić.

Naime, leskovačko Udruženje penzionera podeliće od 4. do 14. aprila 2.000 vaučera za svoje članove sa najnižim mesečnim primanjima za nabavku osnovnih životnih namirnica.

Udruženje je za tu svrhu odvojilo 5 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz članarine i delom iz sponzorstva i budžeta lokalne samouprave.

“U toku je upis na terenu gde naši aktivisti u 105 mesnih odbora obilaze 144 naseljena mesta sa teritorije grada, na kojim će se detaljno sagledati socijalni i zdravstveni status pripadnika trećeg doba. Ponovo apelujemo, ne prihvatajte nepristojne ponude i odmah prijavite”, zaključuje Dinić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR