Glas Javnosti

NEČUVENI HAKERSKI NAPAD! Turci hakovali sajt Uprave za javni dug Srbije (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sajt Uprave za javni dug Ministarstva finansija Srbije danas je napala turska hakerska grupa "Akincilar".

Ova hekerska grupa okačila na portalu Sajta Uprave za javni dug fotografiju na  kojoj veliki broj mrtvačkih kovčega, uz ispisane brojeve "8372" što je po njima navodni broj ubijenih u Srebrenici tokom građanskog rata u BiHi na turskom napisali "unutmadik" - "nismo zaboravili", preniose domaći mediji.

Pristup sajtu Uprave za javni dug www.javnidug.gov.rs bio je neko vreme onemogućen, ali je u međuvremenu uspostavljena kontrola nad portalom.

Turska hakerska grupa "Akincilar" je vlastima poznata jer je je prethodnih godina napadala razne sajtove. Na njihovoj meti bili su grčki državni sajtovi - Ministarstava spoljnih poslova i vojske, ali i "Honde" u Grčkoj. Napadali su sajtove vodećih političara koji su tvrdili da se dogodio genocid nad Jermenima, ali i organizacije koje su oponirale turskim i islamističkim interesima.

Ova grupa IT prestupnika je 2011. stoji i iza napada na francuski satirični list "Charlie Hebdo", koji je poznat zbog karikatura proroka Muhameda, a na meti su bili i američki, izraelski, grčki i kurdski sajtovi. Kako je poznato članovi hakerske grupe "Akincilar" veliki su simpatizeri turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR