Glas Javnosti

Ne zaboravite da sledite ove mere od danas, nošenje maski na otvorenom važe za celu Srbiju, nadgleda nas inspekcija

Društvo
Autor: Glas javnosti

Od danas su na snazi nove mere u borni protiv širenja virusa korona, pa je tako sada u celoj Srbiji obavezno nošenje maski na otvorenom prostoru kada nije moguće obezbediti fizičku distancu od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta.

Ova mera odnosi se na teritoriju cele zemlje, a ne samo na gradove i opštine u kojima je proglašena vanredna situacija.

Preporuka medicinske struke je da se i na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru nose zaštitne maske.

Od sutra je zabranjeno okupljanje više od 10 ljudi na otvorenom i zatvorenom prostoru na teritoriji cele Srbije, bez obzira da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija.

Takođe, za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.

Novina je i obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru na teritoriji cele zemlje, što je do sada bilo obavezno samo u pojedinim gradovima i opštinama.

Kako je istakla premijerka Srbije Ana Brnabić, sprovođenje ovih mera će kontrolisati krizni štabovi na lokalu, odnosno nadležne službe i komunalna milicija, ali pre svega inspekcija.

Ipak, ona je naglasila "da ne postoji zemlja sa dovoljno inspektora ili pripadnika policije ili komunalne milicije koja može sve to da iskontroliše"

- Zato je veoma važna odgovornost građana - istakla je Ana Brnabić.

(Izvor Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR