Glas Javnosti

NE ČEKAJTE POSLEDNJI ČAS: Ovo je radno vreme objekata za praznike, u neke možete još samo DANAS

Društvo
Autor: Glas javnosti

Stiže Vaskrs, a sa njim i drugačije radno vreme objekata. Ukoliko radite u državnoj firmi, imaćete sreće da spojite nekoliko dana da ne radite, dok se time ne mogu pohvaliti oni koji su zaposleni kod privatnika.

Sve što imate da završite u bankama i na šalterima, kao i u pošti, odradite najkasnije danas, jer će već sutra biti zatvoreni, dok će zaposleni početio sa radom tek u utorak 26. aprila.

Što se prodavnica tiče, preporučujemo vam da ne ostavite sve za poslednji momenat, bar ne zbog gužvi. Mnoge će raditi i u petak i u subotu, ali najverovatnije skraćeno. Imajte na umu da za Vaskrs neće raditi ni tržni centri osim bioskopa, dok će se u ponedeljak gotovo sve vratiti u normalu.


Nešto više problema imaćete i sa gradskim prevozom koji će mahom funkcionisati po vikend redu vožnje, taksisti će od četvrtka u 22 sata, pa sve do utorka u 6.00 ujutro voziti po drugoj, skupljoj tarifi, tako da se ne iznenadite ako vam računi budu za oko 15 odsto viši nego što ste navikli radnim danima. Parking u zoniranim delovima Beograda biće besplatan od petka 22. do ponedeljka 25. aprila, prenose novosti.rs.

Pekare će raditi u zavisnosti od vlasnika. Na Veliki petak i u subotu verovatno skraćeno, dok će u nedelju biti zatvorene, a promenjeno radno vreme će imati i pijace. JKP „Gradske pijace“ u Beogradu je saopštilo da će sve pijace koje posluju u njihovom sastavu u petak, subotu i ponedeljak raditi po uobičajenom radnom vremenu od 6.00 do 19.00. Međutim, zelene tržnice neće raditi na Vaskrs, u nedelju, 24. aprila, osim pijaca „Zemun“, „Banovo brdo“, Bele vode“ i „Dušanovac“, koje će raditi od 6.00 do 13.00.

Sličan raspored očekuje se i u drugim srpskim gradovima, ali je veliko pitanje, čak i kada pijace budu radile, kakva će biti ponuda na tezgama.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR