Glas Javnosti

NAJDIRLJIVIJA UPLATA ZA MALU VANJU: Hrvat iz Kfora sa Kosova hteo da pošalje SMS, pa pozvao Dečance u pomoć! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Manastir Visoki Dečani objavio je na svom profilu na Tviteru dirljiv post koji svedoči da je ljudskost i solidarnost najvažnija...

"Lep i human događaj ispred manastira Visoki Dečani. Ipak smo pre svega ljudi i to ljudsko treba da nas sve povezuje bez obzira odakle bili", napisano je u postu, dodajući da je preuzet sa Fejsbuka. 

"Ispred manastira Visoki Dečani pripadnik Kfor-a iz Hrvatske, mladić oko 25 godina, sinoć nas ljubazno zamolio da mu učinimo uslugu i uplatimo novac na račun male Vanje iz Srbije, za koju je čuo da se bori sa teškom bolešću! Vojnik nam objašnjava da je pokušao preko sms-a i računa da uplati novac, ali da nije moguće sa Kosova i daje nam novac da mi to uradimo po povratku kući. Sledećih pet minuta svi u kolima ćutimo", navodi se u postu koji je preneo manastir na Tviteru. 

Inače, za malu Vanju Malović, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, pre nekoliko dana skupljena je suma od 2,5 miliona evra, koliko košta lek zolgensma. Nadamo se da će novac, koji je vojnik Kfor-a opredelio za malu Vanju, otići za neko drugo dete, čije ozdravljenje zavisi upravo od humanosti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR