Glas Javnosti

NAJAVLJENE PROMENE? Prosvetari neće dobiti status službenog lica, ali bi napad na njih mogao da bude krivično delo

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nije bilo ni pregovora o davanju statusa službenog lica

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković rekla je da država nije htela da pregovara o statusu službenog lica za prosvetne radnike kao jednoj od mera protiv nasilja.

Janković je za Televiziju "Insajder" kazala da su zato prosvetni radnici prihvatili predlog da svaki napad na zaposlenog u obrazovanju bude ravan krivičnom delu, piše portal Telegraf.

Ona smatra da ministar prosvete Branko Ružić "nije imao ni dovoljno sluha, ni motivacije" za davanje prosvetnim radnicima statusa službenog lica.

"Ministar je rekao da je to previše komplikovano, da on mora da pita Vladu, da on mora da se zalaže za promenu Krivičnog zakona", rekla je Janković. Kazala je da ne veruje da će država ispuniti obećanje da poveća broj pedagoga i psihologa u osnovnim školama, što je saopštila Radna grupa Ministarstva prosvete za prevenciju nasilja. "Načelno su se svi složili sa tim, ali Ministarstvo nije izašlo sa predlogom kako će to da uradi...da li mi uopšte imamo te kadrove? Odakle ćemo ih uzeti?", rekla je Janković.


Poručila je da će prosvetni radnici sačekati 24. decembar kada će od Ministarstva prosvete sve predloge dobiti napismeno, a onda proceniti da li se operativno prilazi rešavanju problema ili sve ostaje mrtvo slovo na papiru.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR