Glas Javnosti

RUŽIĆ O ZAPOSLENJU PROSVETARA : Počinje šesta faza zapošljavanja u prosveti, ovo je tačan broj ljudi koji će biti primljeni

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministar prosvete Branko Ružić najavio je danas da počinje šesta faza zapošljavanja u prosveti i da će osnovne i srednje škole u Srbiji, u narednom periodu, raspisati javne konkurse za 2.863 radna mesta.

„Кomisija Vlade donela je odluku da škole u narednom periodu raspišu konkurse za zapošljavanje 2.863 nastavnika, stručnih saradnika, sekretara, domara, tetkica. Na predlog Ministarstva prosvete i u saradnji sa sindikatima, od januara 2020.godine, kroz šest faza zapošljavanja, u školama u Srbiji zaposleno je na neodređeno više od 17.000 ljudi“, naveo je ministar.

On je istakao da se zahtev za raspisivanje konkursa u osnovnim i srednjim školama odnose na radna mesta koja nisu mogla da se popune raspoređivanjem tehnoloških viškova.

„Raspisivanjem javnog konkursa i sprovođenjem odgovarajućih procedura zaposleni u prosveti rešavaju svoj radno pravni status, a šesta faza konkursa za zapošljavanje, što se tiče nastavnog i vannastavnog kadra, odnosi se na 50 odsto i više norme, zaključno sa 31. decembrom 2019. godine“, rekao je Ružić i dodao da Vlada čini sve unapredi položaj prosvetnih radnika, kroz nova zapošljavanja, povećanje plata i bolje uslove u školama piše Telegraf

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR