Glas Javnosti

MISTERIJA NESTANKA SRBINA U GRČKOJ POSTAJE SVE VEĆA: Potraga se proširila na pet ostrva

Društvo
Autor: Glas javnosti

Potraga za Radovanom Juračićem (44) iz Kikinde, kome se svaki trag izgubio u Grčkoj 29. maja, kada se u Atini ukrcao na brod do ostrva Kos, traje već deset dana, a misterija postaje sve veća.

Srbin koji živi u Grčkoj je uputio apel svima koji su u mogućnosti da se pridruže potrazi, ali i svima onima koji poznaju nekoga u Grčkoj da im jave da se pridruže kako bi odziv bio veći i kako bi uspeli da pretraže sva ostrva u najkraćem roku.

- Dragi prijatelji želeo bih da vas sve zamolim da napravimo jednu akciju. O našem sunarodniku Radovanu imamo informacije da je potraga u toku. Nas u grupi ima 180.000. Neka svako od nas koji ima prijatelje u Grčkoj pošalje svojim prijateljima objavu Missing Alerta o nestanku Radovana. U poruci ih zamolite da pošalju svojim prijateljima koje imaju na ostrvima Patmos, Leros, Kalimnos, Kos i Rodos.

Upisao sam ovih pet ostrva jer su to ostrva na kojima je stajao brod kojim je Radovan putovao. Što više ljudi se upozna to je veća šansa da ga pronađemo. Posebno apelujem na sve naše članove koji žive u Grčkoj, kao i na Grke da se uključe. Pokažimo još jednom solidarnost i pružimo podršku porodici - apelovao je Srbin iz Grče R.V., koji aktivno traga za Kikinđaninom i na društvenim mrežama obaveštava o novim informacijama.I Juračićeva porodica je aktivno uključena u potragu. Njegova žena ispričala je ranije da je utvrđeno da je ušao na brod i da joj se tada javio uz reči da će se čuti kad stigne na Kos kod kuma.

- Međutim, to se nije desilo. Pomaže nam naša ambasada. Čovek iz amabasade je u kontaktu sa policijom, oni su angažovani, pretražuju kamere, spisak putnika na brodu i lociraju njegov telefon - rekla je Dragana.Brat nestalog Radovana rekao je ranije da postaje sve zabrinutiji kako vreme prolazi.

- Kako dani prolaze, neizvesnost je sve veća. Ne znam na koji način naša država još može da utiče kako bi se potraga u Grčkoj ubrzala - nevoljno priznaje Momčilo Markov, mlađi brat nestalog Radovana:

- Nešto mu se sigurno dogodilo. Valjda će mu istražitelji ući u trag i saznati šta se desilo.


Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR