Glas Javnosti

KONAČNO DOPREMLJENI POSMRTNI OSTACI RADOVANA JURAČIĆA IZ GRČKE Supruga: Ostajem pri tvrdnji da se nije ubio!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Posmrtni ostaci Radovana Juračića (45) iz Kikinde, konačno su dopremljeni iz Grčke.

Nepuna tri meseca supruga Dragana, sestra Dijana, brat Momčilo i njihova majka bili su izloženi agoniji kakva se rečima ne može opisati.

- U noći između petka i subote konačno je jedna kikindska pogrebna služba dopremila telo iz Grčke. Radovana ćemo na večni počinak ispratiti u ponedeljak, u 11.30 sati, na Novom groblju u Kikindi. Pao mi je jedan težak kamen sa srca jer ćemo našeg Radovana sahraniti. Skoro tri meseca živeli smo u velikoj neizvesnosti - rekla je neutešna sestra Dijana.

Sve dok rezultat DNK analize nije ugasio i poslednji tračak nade da će se Radovan živ i zdrav vratiti iz Grčke, tinjala je nada.

- Kad je, nažalost, potvrđeno da telo koje je nađeno kod ostrva Serifos jeste moj Radovan, nastala je nova agonija. Nedeljama smo očekivali ovaj trenutak, da se telo iz Grčke prebaci Srbiju i da ga sahranimo, da imamo gde da odemo, pomolimo se, zapalimo sveću i da se isplačemo - kaže supruga Dragana.

Udovica Radovana Juračića i njena jetrva potvrđuju da je lokalna samouprava snosila troškove prevoza tela iz Grčke u Srbiju.



- Hvala im na svemu, ali zaista u ovim bolnim trenucima ne želimo više o tome da govorimo jer su nas mnogi na društvenim mrežama, ali i neki mediji, povredili svojim komentarima i pisanjem- ističu Dragana i Dijana.

Podsećaju da je Radovan krajem maja krenuo kod kuma na ostrvo Kos da radi.

- I dalje ostajem pri tvrdnji da se ne radi o samoubistvu, kako se jedno vreme u javnosti spekulisalo. Obdukcioni nalaz potvrdio je da je smrt nastupila utapanjem. Iskreno da vam kažem, nadam se da niko nikada više neće preživeti ovakvu agoniju i bol.



Bilo nam je najvažnije da se telo dopremi u Kikindu, a kad prođe sahrana, nastavićemo da se borimo za istinu i saznamo pod kakvim okolnostima je Radovan nastradao i kako je pao s broda jer istraga još nije zatvorena. Nas interesuje samo istina - kazala je Dragana.

Draganu čeka posao u SC “Jezero”

- Ponuđen mi je posao u pošti koja se nalazi u kikindskom Sportskom centru “Jezero”. Prihvatila sam, ali i rekla da ću moći da radim tek kad se telo dopremi i obavi sahrana. Zahvalna sam što su moji sugrađani pokazali solidarnosti i empatiju. Sinu, ćerki i meni će taj posao puno značiti- priznala je Dragana i uz duboki uzdah rekla da se seća poslednjeg telefonskog razgovora sa Radovanom.

Bilo je to 29. maja.

Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR