Glas Javnosti

MISLITE NA SVOJU BEZBEDNOST, PORUČUJE VODOVOD: Beogradski vodovod apelovao na maturante da ne ulaze u fontane

Društvo
Autor: Glas javnosti

Javno-komunalno preduzeće Beogradski vodovod i kanalizacija pozvalo je maturante da ne ulaze u gradske fontane, pre svega iz bezbednosnih razloga, ali i zbog mogućeg oštećenja instalacija na fontanama.

 Beogradski vodovod je u saopštenju naveo da se u danima s visokim temperaturama pojedini građani kupaju u fontanama, kao i da neki u njih puštaju kućne ljubimce, što može dovesti do oštećenja instalacija.

„U svakoj fontani postoji sistem instalacija, kako u vidu prskalica i mlaznica, tako i u vidu struje i osvetljenja. Svaki ovaj deo potencijalno može biti opasan i zato pozivamo sugrađane da se ponašaju primereno i da ne ulaze u fontane. Posebna oštećenja na instalacijama imamo i prilikom ubacivanja deterdženta u fontane“, navodi se u saopštenju.

To preduzeće je naglasilo da voda u fontanama nije protočna, kao i da joj se dodaju hemikalije kako bi ostala što duže čista i bistra, pa zbog toga nije za piće, ni kupanje.


„Sugrađani žeđ mogu da utole na jednoj od 191 česme sa vodom iz gradskog vodovoda, a pored 42 fontane mogu da nađu utočište od vrućine“, dodaje Vodovod.

Glas javnosti N01S.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR