Glas Javnosti

MIKA ALEKSIĆ: Učestvujem u rijalitiju Milene Radulović, a Tužilaštvo je duboko svesno da se ovde radi o silovanju istine

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić završio je danas iznošenje odbrane na ročištu u Višem sudu u Beogradu, povodom optužbi za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole.

U nastavku iznošenja odbrane Aleksić je negirao optužbe Ive Ilinčić i Milene Radulović, rekavši da se radi o izmišljenim silovanjima i umetnutim sećanjima, te da, kako je rekao, Tužilaštvo svesno učestvuje u zadatom projektu.

"Učestvujem u rijalitiju Milene Radulović, a Tužilaštvo je duboko svesno da se ovde radi o silovanju istine", poručio je Aleksić.
Aleksić je optužbe nazvao "selebriti Milena Radulović", rekavši da je silovanja izmislila u svoje i tuđe ime i iskoristila to da postane poznata i priznata glumica.


Kako je kazao, prijavila ga je po uzoru na holivudske glumice čiji je cilj bio da uklone neke ljude iz holivudske produkcije, a pre toga je, tvrdi, bila glumica sa diplomom, ali bez posla i karijere.

"Sada je podržana od nevladinih organizacija, medijska je heroina feminističkog pokreta, dobitnica je nagrada za rodno nasilje u Srbiji, uključujući i američke Privredne komore", rekao je Aleksić.
Njene optužbe Aleksić je podelio na poglavlja koje je nazvao "Prisilni poljubac", "Klavir", "Frižider" i ustvrdio da su sva izmišljena, a da je inspiraciju imala u filmovima dobitnica Oskara Gvinet Paltro - koja je pokrenula pokret "Mi tu", Kim Besindžer - "9,5 nedelja" i Džulije Roberts - "Zgodna žena".

Kako tvrdi Aleksić, Milena Radulović i on su imali odličan odnos i po njenom odlasku iz njegovog studija, u koji je, ističe, često navraćala, pozivala ga je na svoje ispite i predstave, čak je, kaže, bila i u njegovoj kući na Kosmaju u kojoj živi veći deo godine.

Uostalom, naglasio je Aleksić, njena rođena sestra je, posle Mileninog odlaska iz škole, četiri godine pohađala studio, pa kako onda nije bila zabrinuta za njenu bezbednost.

Prelomni trenutak je, prema njegovom mišljenju, bila premijera Mileninog prvog filma "Balkanska međa" aprila 2019, kada joj je Aleksić rekao da je svoju ulogu odigrala kao starleta, a ne prava glumica, za šta je obučavana.
Posle toga, kaže Aleksić, više nisu imali kontakt, a vlasnik škole glume tvrdi da je kod Milene Radulović nastupilo dugotrajno vreme besa i osvete.

Optuženi smatra da je Milena Radulović osoba narcisoidnog karaktera koja od ljudi na silu zahteva da je doživljavaju onako kako ona želi.

Aleksić se osvrnuo i na, kako je rekao, nelogičnosti u optužbama Ive Ilinčić, zapitavši kako je moguće da nije pružala otpor ili zapomagala kada se činovi navodnog silovanja odigrali u blizini drugih ljudi.

Zašto je posle navodnog silovanja, kako je naveo Aleksić, Iva Ilinčić otišla sa njim u istom taksiju kući, kao i da su nelogična vremena u kome su se ti navodni zločini desilil.

Aksićev branilac je zatražio od suda da prihvati medicinsku dokumentaciju i fotografije kao dokaze, koje bi, kako su naveli, dokazali da je Aleksić bio pod medicinskim tretmanima ili u inostranstvu u vreme odigravanja nedela za koje se tereti.

Sledeća ročišta na suđenju Mike Aleksića zakazana su za 29. novembar i 20. decembar.

Aleksiću je sud 9.marta ukinuo kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra prošle godine, nakon što mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredio zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, a potom i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR