Glas Javnosti

Mića Jovanović demantuje da je autor pisma u kojem se diskredituje novinarka Danasa

Društvo
Autor: Glas javnosti

Mića Jovanović, rektor Megatrend univerziteta, demantovao je navode Dejana Đorđevića, nekadašnjeg navodnog kupca tog univerziteta, da je autor otvorenog pisma, u kojem se diskredituje novinarka Danasa Zorica Miladinović.

Podsetimo, na prvom ročištu pred Prvim osnovnim sudom Đorđević je, posredstvom advokata, izjavio da on nije autor otvorenog pisma u kojem se iznose tvrdnje da je novinarka Danasa lažirala njegovu izjavu, već da je otvoreno pismo “pisao vlasnik Megatrenda Mića Jovanović”.

– Sve što kaže Dejan Đorđević je zaista neistina, to tvrdim i dalje, a postoje i relevantni dokazi. On nikada nije vio v.d. rektora Megatrend univerziteta. Ne samo da matretira vašu koleginicu, nego i ja svaka dva, tri meseca od njegovog advokata dobijam tužbe i pisma, što je van svake pameti – kaže profesor Mića Jovanović za Danas. 


U Prvom osnovnom sudu u Beogradu ove sedmice je počelo suđenje po tužbi novinarke Danasa za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda posle skoro tri godine od podnošenja tužbe, zbog toga što se utvrđivalo koji sud u Srbiji je nadležan za spor.

Miladinović je tužila navodnog kupca Megatrenda jer je u otvorenom pismu koje je 4. decembra 2019. dostavio agenciji Beta, a Danas onlajn ga preneo, i koje predstavlja njegov demanti na njen tekst„Đorđević: Iza mene stoji država“, naveo da je ona navodno lažirala njegovu izjavu tako što je manipulisala mobilnim telefonima i karticama.

Novinarka Danasa je u tužbi zahtevala simboličnih 50.000 dinara, koje će, kako je najavila, dati u humanitarne svrhe.
Cilj tužbe nije zarađivanje na sudu, već bar delimična moralna satisfakcija za teške neistine koje je izneo, navela je.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR