Glas Javnosti

MEŠTANIMA IZ DEVIĆA SE RAZDANILO : Dobili put i sada je život lakši

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nekoliko decenija čekanja, teškog života i vožnje po raskokanom makadamu meštanima udaljenog ivanjičkog sela Devići konačno je svanulo

Saobraćajnica duga 8,5 kilometara konačno je završena, a meštani nakon skoro deset godina koliko su bili skoro potpuno odsečeni, ponovo su dobili svoj prozor u svet.

-Ostaće upamćeno da su vozači autobusa i školskih kobija sa sobom nosili lopatu, kako bi mogli da poravnaju rupe na putu i bezbedno stigli do škole - kažu meštani Devića.


Istureno odeljenje u Devićima broji, zajedno sa Ostatijom i još par seoskih škola oko sto učenika, a ovaj kraj, iako je najudaljenija ivanjička teritorija, i dalje je ostao živ jer tu bitiše par hiljada stanovnika prenosi 24sedam

-Ovaj put ostaće našim mladim generacijama, da se ne muče kao mi što smo. Najstariji meštani mislili su da nikad neće doživeti ovaj dan. Dužni smo da se predsedniku Srbije zahvalimo, jer da nije bilo njega i obećanja ništa od ovg se ne bi desilo. Do naših kuća i dalje bi se više stizalo peške i zapregom nego vozilima - kaže Rade Stojković, predsednik saveta MZ Devići.

Inače, današnji dan ostaće upisan zlatnim slovima u istoriji ovog udaljenog mesta, jer je prvi sloj asfaltnog zastora konačno ugrađen u centar sela koje je udaljeno 8,5 km od vekovnog manastira i velike svetilje Pridvorice.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR