Glas Javnosti

Bivši direktor JP 'Infrastruktura železnice' PRED SUDOM zbog OPTUŽNICE za PRIMANJE MITA

Hronika
Autor: Glas javnosti

Danas počinje suđenje bivšem direktoru JP "Infrastruktura železnice" Miroljubi Jevtiću pred Specijalnim sudom u Beogradu koji je optužen za primanje mita, a pored njega i trojici advokata za davanje mita.

Suđenje je zakazano i za petak, a danas se očekuje čitanje optužnice, kratko izjašnjenje optuženih o krivici, kao i uvodne reči tužilaštva i branilaca.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužnim predlogom Jevtića tereti da je primio mito od 10.000 evra u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.

Optužnim predlogom obuhvaćeni su i član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada Dragoslav Burzanović koji se tereti za davanje mita, kao i dvojica advokata iz tog grada - Zoran Stojanović i Vladislav Kostić optuženi za pomaganje u davanju mita.

Jevtić je bio uhapšen 10. januara,a 13. marta je pušten da se brani sa slobode. U januaru je odlukom Vlade razrešen funkcije u Železnicama. Za drugu trojicu osumnjičenih tužilaštvo nije tražilo pritvor i oni su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode.

Nakon njihovog hapšenja iz tužilaštva je saopšteno da je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Protiv Jevtića je početkom februara pokrenuta još jedna istraga, zbog slučaja u kojem se zajedno sa državnim sekretarom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodragom Poledicom i još četiri osumnjičena tereti za zloupotrebe sa javnim nabavkama u vezi sa rekonstrukcijama železničke pruge na Pančevačkom mostu.

Ta istraga je još u toku.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR