Glas Javnosti

MALTRETIRAO STARINU ĐORĐA?! Čuvar Zejtinlika doživeo da ga pomoćnik vređa, reagovao i ministar Selaković (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

 Nedeljković, koji pomaže deda Đorđu već godinama, i dočekuje posetioce na groblju od iduće godine verovatno neće biti tamo, jer je navodno više puta prekršio radnu obavezu, na šta mu je i ukazivano, a sve je eskaliralo kada se saznalo da navodno maltretira deda Đorđa.

- Poslednjih godina je psihički maltretirao deda Đorđa. Vređao ga je i govorio mu da mu ne doliči da bude na groblju, jer nema ni srpski pasoš - kaže izvor dobro upućen u slučaj.

Priča se i da je Nedeljković posetiocima loše pričao o deda Đorđu, te sebe nazivao njegovim "naslednikom", govoreći da za sebe da je on "mnogo više od radnika na groblju".

Nedeljkoviću se zamera i što je navodno više puta bio neprlikadno odeven dok je dočekivao posetioce, a to se, tvrdi izvor, događalo i prilikom posete delegacija. Kako Nedeljković, navodno, ni nakon više opomena nije promenio ponašanje, doneta je odluka da mu se ne produži ugovor.

- I ne samo da je neprikladno obučen dočekivao delegacije. Priča se i da je bio u sukobu sa lokalnim vlastima, da je odbijao bilo kakvu saradnju sa njima. Par puta je na groblju bio i u alkoholisanom stanju - tvrdi izvor i dodaje da je Nedeljković deda Đorđu više odmagao nego što mu je pomagao. 

- Mnogo puta nije radio pod izgovorom da je prehlađen. Odlazio bi na odmor bez prethodne najave ili bi uzeo slobodan dan, a da o tome sve koje treba obavesti tek uveče uoči tog dana - dodaje isti izvor.

Kako Nedeljković navodno nije obavljao ni poslove na groblju, neretko bi deda Đorđe sam uzimao da pospremi, kako neko ne bi došao i video da je groblje neuredno.

Izvor tvrdi i da su se posetioci groblja žalili da Nedeljković ume da bude veoma neprijatan, pa navodno čak i da povisi ton, ukoliko neko u kasnim popodnevnim časovima dođe da obiđe srpsko groblje u Solunu, prenosi Telegraf.

U pokušaju da proverimo ove informacije, kontaktirali smo gospodina Nedeljkovića, koji nam se nije odazivao na pozive.

Ova saznanja indirektno je potvrdio ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, koji je na svom Instagram profilu objavio poruke podrške deda Đorđu, i poručio da će država da zaštiti i čuvenog Đorđa, ali i vojničko groblje Zejtinlik.

- Država će umeti da zaštiti našeg čestitog starinu Đorđa Mihailovića i naše vojničko groblje Zejtinlik od samovolje, bahatosti i nedoličnog ponašanja pojedinaca. Čuvari naše svetinje mogu da budu samo izvanredni ljudi, koji su moralno i na svaki drugi način dostojni veličine naših predaka na Solunskom frontu, a Predrag Nedeljković nije takva osoba - navodi se u objavi Selakovića na Instagram profilu.

  

Selaković je istakao da se o našim palim junacima i sećanju na njih na dostojan način brinule tri generacije porodice Mihailović, a ključeve Zejtinlika mora da preuzme neko ko je svojom ličnošću i delom biti na visini tog zadatka.

- Oni koji Nedeljkovića na društvenim mrežama kandiduju za tu svetu dužnost nisu očigledno svesni njegove neadekvatnosti, a argumentaciju kojom potkrepljujem svoj stav izneću na drugom mestu. Samo pomračeni umovi mogu da Srbiju optuže da želi da "privatizuje" Zejtinlik, i nema reči kojima mogu da iskažem svoje gnušanje povodom takvih laži. Pozivam gradske vlasti Kraljeva da preispitaju odluku o dodeli priznanja zaslužnog građanina Nedeljkoviću, a od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je nadležno u ovoj stvari, da dotičnom ne produži ugovor za obavljanje poslova na Zejtinliku koji ističe 31. decembra ove godine - stoji u postu ministra Selakovića na njegovom zvaničnom Instagram nalogu.

 BONUS VIDEO: Legendarni inspektor beogradske policije Žarko Popović Pop o kriminalu u Srbiji...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR