Glas Javnosti

Loša vest! Snažan ciklon stiže u Srbiju i donosi još snega, situacija sa poplavama može biti kritična

Društvo
Autor: Glas javnosti

U toku noći se očekuje da sneg ponovo počne da pada,

Dok se stanovnici juga Srbije bora sa poplavama, meteorolozi ne donose dobre vesti! U toku noći se očekuje da sneg ponovo počne da pada, a ako je verovati Republičkom hidrometeorološkom zavodu pahulje će padati i u subotu, što može dodatno da pogorša situaciju sa poplavama.

- U toku noći do naše zemlje približavaće se novi oblačni sistem sa Jadrana, koji će do ponoći usloviti sneg prvo na jugozapadu Srbije, a do jutra i u ostalim krajevima, uključujući i područje Beograda. U nižim predelima mestimično se očekuje od 2 do 5 cm novog snega, a u brdsko-planinskom području od 10 do 15 cm, naročito na zapadu i jugozapadu zemlje - najavljuje RHMZ.


Nakon jednodnevnog prestanka padavina koji se očekuje u nedelju, naredne sedmice prognozira se nastavak perioda sa učestalim padavinama, koje će u ponedeljak usled porasta temperature u većem delu biti u vidu kiše, dok se od utorka ponovo povremeno očekuju i susnežica i sneg, naročito u brdsko-planinskim predelima uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

Više padavina biće u ponedeljak i utorak na jugu i jugozapadu Srbije, kao i u Timočkoj Krajini, ukupno od 15 do 40 mm za dva dana, dok će u ostalim danima i u ostatku Srbije količina biti manja. Očekuje se i jutarnji mraz slabog intenziteta, dok će dnevne temperature u većini mesta biti od 2 do 5 stepeni, na jugu lokalno i do 10 stepeni, a samo će u ponedeljak u svim krajevima biti toplije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR