Glas Javnosti

LOKACIJA BIĆE NOVI BEOGRAD: Do leta rok za završetak projektovanja Nacionalne akademije za vanredne situacije i obuku članova posade brodova

Društvo
Autor: Glas javnosti

Gradnja Nacionalne akademije za vanredne situacije i obuku članova posade broda, koja je planirana na Novom Beogradu, polako se kreće ka početku realizacije. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao nosilac projekta, podnelo je Sekretarijatu za zaštitu životne sredine grada Beograda zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu ovog projekta. U toku je iz

U januaru prošle godine između ministarstava građevinarstva i unutrašnjih poslova je potpisan i memorandum o saradnji na rеalizaciji projеkta Nacionalne akadеmije, kada je navedeno da će ta investicija doprinеti podizanju ljudskih kapacitеta i vеćoj bеzbеdnosti na našim rеkama.

Kako je eKapija već pisala, lokacija na kojoj će ce graditi Nacionalna akademija nalazi se između autoputa E-70 (Beograd-Zagreb), piste aerodroma Nikola Tesla i Bežanijskog groblja.


Kampus je planiran kao visokoškolska ustanova sastavljena iz više grupa objekata za odvijanje teoretske i praktične nastave (amfiteatri, učionice, biblioteke, prostori za simulaciju optimalnih uslova na brodovima), zatim, za treninge i obuke na otvorenom prostoru (poligoni, bazeni, vežbališta...), a imaće i kapacitete za smeštaj, ishranu i socijalizaciju učesnika programa (spavaonice, trpezarija, centralna kuhinja, sale i prostori za okupljanje u slobodno vreme...).

U okviru ukupno 4 objekta u planu su, između ostalog, hala za bazene, hotel na 3.708 m2, sportska sala i objekat za upravu i smeštaj korisnika Nacionalnog trening centra za vanredne situacije MUP-a.

Za grejanje celog kompleksa i pripremu sanitarne tople vode predviđena je gasna kotlarnica, prenosi portal Ekapija.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR