Glas Javnosti

LEPE VESTI STIŽU IZ KRUŠEVAČKOG PORODILIŠTA : U prva 2 meseca ove godine imaju više nego prethodne godine

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić razgovarala je danas u kruševačkom porodilištu sa majkama, kojima je poželela dobro zdravlje i mnogo srećnih i divnih trenutaka sa svojim porodicama.

Kisić je majkama u porodilištu podelila poklone uoči 8. marta – Međunarodnog dana žena i pohvalila pronatalitetne mere koje sprovodi Grad Kruševac, ističući da se nada da će ovaj primer odlične prakse slediti i druge lokalne samouprave. Ministarka je rekla da podaci o sve većem broju novorođenih beba u Kruševcu ohrabruju, dodavši da je 2023. godine godine
rođeno približno 300 beba, što je više nego prošle godine u istom periodu.


Kisić je izrazila nadu da će se ovakav tempo i uzlazni trend nastaviti širom Srbije, jer jedina poruka i cilj svih nas jeste da nas ima sve više.

Direktorka Opšte bolnice u Kruševcu Vesna Stević Gajić istakla je da je u kruševačkom porodilištu u 2022. godini obavljeno 1.466 porođaja, što je za 40 više nego 2021. godine.

Prema njenim rečima, u porodilištu je trenutno 15 beba, od toga osam devojčica i sedam dečaka, a u poslednja 24 časa rođene su tri devojčice.

- Ovo je najlepši deo bolnice, deo gde počinje život. U prva dva meseca ove godine imamo za 16 beba više nego prethodne godine i to daje nadu da ćemo imati bolju demografsku sliku Srbije - istakla je Stević Gajić.

Ministarka Kisić razgovarala je i sa gradonačelnicom Kruševca Jasminom Palurović, koja je istakla da Grad Kruševac na razne načine, kao što su novogodišnje čestitke, pomoć za vantelesnu oplodnju, poklon čestitke za novorođenu decu, za prvo, drugo i treće dete, pruža podršku roditeljima piše Telegraf

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR