Glas Javnosti

LEKAR VREĐAO I PSOVAO BOLESNU STARICU, evo šta kažu u bolnici (EKSPLICITNI VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pacijentkinju u osmoj deceniji psovao lekar kada je došla na pregled.

Sedamdesetdvogodišnja Gordana Zlatanović iz Vranjske Banje našla se u veoma nezgodnoj i ponižavajućoj situaciji kada je na nju verbalno nasrnuo doktor urologije Opšte bolnice Vranje, piše Rominfomedia.

Gordana je, kako je za ovaj portal ispričao njen unuk, srčani bolesnik koja ima i druge prateće bolesti i u cilju detaljnih lekarskih pregleda i lečenja upućena je na urološki pregled.

– Doktor je iz nepoznatog razloga verbalno nasrnuo na nju, vređajući je i psujući i umesto lekarske pomoći umalo nije dobila batine od lekara, piše Rominfomedia.

Na snimku koji je objavljen čuje se kako joj govori da je od svih zdravstvenih problema koje ima baš našla da dođe kod urologa, a zatim počeo da psuje i vređa.



Gordanu je doktor nakon svega pregledao i dao terapiju, ali će kako je kazala, protiv njega podneti pritužbu Zaštitniku prava pacijenata zbog nedoličnog ponašanja, vređanja i psovanja.

Povodom ovog incidenta oglasio se Zdravstveni centar Vranje, izražavajući žaljenje zbog neprijatnosti koju su pacijenti doživeli.

Rukovodstvo Zdravstvenog centra saopštilo je da je po saznanju o neželjenom događaju u Službi urologije postupilo u skladu sa Poslovnim kodeksom za zaposlene u Zdravstvenom centru Vranje i Pravilnikom o kućnom redu, prenosi Rešetka.

– Najpre želimo da istaknemo da ne opravdavamo u najmanju ruku, neprijatno i pežorativno ponašanje doktora, ali i da istaknemo ono što se ne pominje i ne vidi na snimku, a to je da je pacijentkinja pregledana i da u ovom slučaju ne postoje medicinski propusti. Reč je o lekaru sa dugogodišnjim radnim stažom i velikim iskustvom koji radi preko svojih mogućnosti iznad postojećih normativa uz manjak urologa u Pčinjskom okrugu i svakodnevno premašuje broj pregleda. Žalimo zbog neprijatnosti koju su pacijenti doživeli ovom prilikom, navodi se u saopštenju za medije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR