Glas Javnosti

DRAMA! ISPOVEST LEKARA KOJI SU SPASILI ŽIVOT GUDELJU: 300 sekundi nije davao ZNAKE ŽIVOTA! (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Lekari iz Kordobe spasili su život Dragiši Gudelju!

Cela priča je gotovo neverovatna jer je srpski fudbaler bio bez pulsa gotovo 300 sekundi. To je naravno izuzetno opasno jer može da ostavi oštećenja na mozgu.

Za pozitivan ishod najviše su zaslužni lekari iz medicinskog tima Kordobe, koji su brzo intervenisali i na terenu reanimirali Gudelja.

- Da mu se to dogodilo u nekoj drugoj situaciji, možda ne bismo pričali o istom ishodu - rekao je medijima Žoze Bretones, direktor medicinske službe Kordobe nakon što je spasao život srpskom defanzivcuOn je sa timom, koji čine Antonio Eskribano i Martin Luna, i kardiolog Hose Marija Segura i doktorka Veronika Arojo, sišao sa tribina i zahvaljujući nihovoj rekaciji i znanju Dragiši je spasen život.


Nisu imali pravo na grešku, kardiovaskularnom masažom i manevrom reanimacije defibrilatorom su započeli spasavanje, bilo je potrebno do dva udarca da fudbaler svesno napusti stadion i krene put bolnice, što je smirilo i njjegove saigrače i sve na stadionu.

Fudbaler je prevezen na intenzivnu negu, gde je noć proveo bez ikakvih problema, a duži period će se istraživati šta je dovelo do kolapsa.

Glas javnosti/Sportal

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR