Glas Javnosti

"KAO ČOVEK KOJI NEMA VISOKE TITULE..." Ovo su poruke iz Grčićevog pisma ostavke nad kojima je Srbija ZANEMELA

Politika
Autor: Glas javnosti

Vršilac dužnosti direktora EPS Milorad Grčić podneo je danas nepozivu ostavku i pismom se obratio premijerki Ani Brnabić. Isto pismo, kako je naveo, uputio je i predsedniku Aleksandru Vučiću.

Grčić je u pismu priznao da u sistemu EPS nije bilo dovoljno investicija, ali i da je za to on jedini odgovoran. Pričao je, međutim, i o završenim dobrim projektima, gradnji novih kapaciteta, planiranim investicijama... ali govorio i o lobiju sa kojim se EPS dugo bori.

U pismu premijerki otkrio je, kako je rekao, i ono što mu "na srcu leži". Ovo je ključnih sedam njegovih poruka.

Uz osećanje lične odgovornosti želim da jasno istaknem da nije bilo dovoljno novih investicija. Razlozi zbog kojih se nisu ostvarili neki od planiranih projekata, a neki drugi su kasnili da realizacijom, su brojni, ali kao čovek koji je naučio da preuzima odgovornost, reći ću još jednom da sam isključivo ja odgovoran za to.

Sada, kada više nisam vršilac dužnosti direktora EPS, kada mogu da kažem ono što mi na srcu leži, ne mareći za hijerarhiju, upozoravam vas na sledeće. Ukoliko gospođa Zorana Mihajlović ostane na čelu Ministarstva rudarstva i energetike duže od tri meseca, ako bude vodila to ministarstvo i jedan jedini dan posle izbora, naš elektroenergetski sistem je osuđen na smrtnu kaznu, na potpunu propast.

Ako dozvolite da mimo prededenika Vučića, elektroenergetski sistem Srbije vode ljudi poput Zorane Mihajlović, Srbija će postati šaka jada, koju svako može da pozoba.

Gospođa Mihajlović radeći za svoje mentore iz zapadnih ambasada i svoje poslovne partnere, ne uništava samo jedno od najvažnijih ministarstava, ona potpuno razgrađuje naš celokupni elektroenergetski potencijal i uništava taj sektor, koji je srce naše države.

Kao čovek, koji nema visoke titule i koji nije vaspitan tako da ume na pravi način da se smeška licemerima iz kruga dvojke, ali kome su Srbija i naš narod, naša država, u srcu, upozoravam vas i molim da preduzmete sve kako bi na čelo Ministarstva energetike nakon izbora došao neko ko voli svoju državu, a ne samo svoj džep i svoju fotelju, koju pokušava da sačuva preko zapadnih ambasadora.

EPS se već duže vreme bori sa lobijem koji bi Srbiju da baci na kolena, da zatvori kopove i termoelektrane. Rade to za tuđi interes, potpuno otvoreno. Skovali su planove da Srbija ostane bez struje, ali ih je zaustavio Aleksandar Vučić. Bez njega i njegove odlučnosti i predanosti čitav niz investicija ostao bi mrtvo slovo na papiru.

7. Zahvaljujući podršci i zalaganju predsednika Srbije neće biti ugašeni blokovi A1 i A2 u TENT A, neće biti ugašena termoelektrana Kostolac A. Bio je plan da se ovi blokovi ugase najkasnije 2023. i srećom to nije dozvoljeno.

Šta je još, sada već bivši v.d. direktor EPS-a napisao pročitajte ovde: 

BONUS VIDEO: Poznati astrolog otkriva:Nepoznata žena me je naterala da se bavim astrologijom

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR