Glas Javnosti

KAZNE ZA LEDENICE OGROMNE: Ko ih ne skine platiće BASNOSLOVNU SUMU!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Najavljeni ledeni dani koji predstoje, usloviće po svemu sudeći i pojavu ledenica na krovovima širom Srbije, a kako one sa sobom nose veliku opasnost, čak i po život prolaznika, to su kazne za one koji ih ne uklone, pooštrene.

 Pripadnici Sektora za vanredne situacije, kao i vatrogasci, na teren izlaze samo u slučajevima kada su ugroženi životi i dobra.

- Mi izlazimo po prijavi gde god da je problem, ali nažalost, ne možemo stići svuda, već samo na najkritičnije lokacije. Isto tako, gde je ugrožen ljudski život, uvek su se vatrogasci dobrovoljno javljali - prenosi Kurir  nezvanično reči izvora iz Sektora za vanredne situacije.

Odgovornost kod stambenih zgrada snose upravnici zgrada, a kada je u pitanju institucija, onda je nadležan rukovodilac.

- Upravnik zgrade ili, na primer, rukovodilac institucije mogu, u najmanju ruku, da ograde ulicu tako da ljudi ne prolaze pored zgrada na kojima se formiraju ledenice. To je prvi vid preventive. Mogu se angažovati i dimničari ili alpinisti, ali ta usluga košta.

Prema odluci o komunalnom redu, obaveza stambene zajednice je da očisti ledenice. Za slučaj da s krova vise ledenice, predviđene su kazne od 5.000 do 100.000 dinara.

Kazna i za neočišćen sneg

Odlukom o komunalnom redu obavezno je uklanjanje snega i leda s trotoara širine do pet metara koji se nalaze ispred zgrade ili parcele, za pravna i fizička lica koja koriste te nepokretnosti kao vlasnici, korisnici, zakupci ili neposredni držaoci. Oni koji prekrše odluku o komunalnom redu, rizikuju novčane kazne od 5.000 do 50.000 dinara.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP