Glas Javnosti

KAD “KOMŠIJA IZ PAKLA” NAPIŠE 5.000 PRIJAVA: Komšije pokrenule PETICIJU

Društvo
Autor: Glas javnosti

Koliko, šta i ko sve može da zakomplikuje život u naselju, pokazuje primer iz jedne leskovačke ulice.

Pedesetak Leskovčana koji žive u Ulici Devet Jugovića u Leskovcu najpre je blokiralo saobraćajnicu, a nakon intervencije policije krenuli su sa prikupljanjem potpisa za bezbedniju saobraćajnicu koju će preko Saveta mesne zajednice predati nadležnim službama.

Na drastičan potez protestovanja odlučili su se nakon što ih je jedan isti komšija prijavljivao za bahato parkiranje ispred njihovih kuća stotinak puta u samo poslednja četiri dana. Kako navode, taj isti komšija im je, po različitim osnovama, u poslednjih šest godina podneo preko 5.000 prijava, piše portal Rešetka.

– Zbog toga je i natpis ‘Komšija iz pakla’ koji je postavljen preko puta njegove kuće. Ali, ovde je bitnije to da mi nemamo mira u ulici u kojoj živimo decenijama unazad. Mi smo jedina ulica u gradu koja u dužini od 700 metara nema pravo na parkiranje. Mi smo prinuđeni da svoja vozila ostavljamo kod bolnice, kod Sloginog igrališta, a u svojoj ne možemo. Pre četiri dana, nakon intezivnih prijava komšije, rečeno nam je da nemamo prava da parkiramo, a ulica izgleda kao pista, ovde se voze maltene reli vožnja. A osnovna škola je tu odmah pored. Vozi se brzinom od 80 pa i do 100 na sat! Ulica je nebezbednija kada nema vozila, nego kada ih tu parkiramo, to će svi da vam potvrde, rekli su za Rešetku okupljeni građani.

Kako dodaju, većina komšija zbog neobičnog reljefa ulice i nema uslova da parkira vozila u svojim dvorištima. Za njih je, kako navode, rešenje da stručna lica iz lokalne samouprave napokon utvrde da li bi ova ulica trebalo da bude jednosmerna ili ne.

– Krenuli smo sa prukupljanjem potpisa u dve odvojene peticije. Jedna se tiče toga da Savet mesne zajednice uputi naš dopis Savetu za bezbednost grada da razmotri naš slučaj, a druga se tiče zahteva za dobijanje dokumentacije projekta ove ulice, jer je ulica pre asfaltiranja imala i ležeće policajce, vozila su mogla da se parkiraju ranije, a sada ništa, objašnjavaju.

Inače, ovo je drugo veče spontanih protesta ovih Leskovčana, nakon što im je komšija u poslednjih par dana podneo stotinak, a od 2017. godine, tvrde, preko 5.000 prijava.

– Samo u prošloj nedelji je komunalna polcija napisala u dva navrata 60 kazni. Problem sa njim imamo jako dugo. Za to zna i policija, i gradska uprava, i komunalna policija. Niko od njih se do sada nije rešio barem da pokuša da reši ovaj problem, ističu.

A taj komšija je izvesni Ž.J, potpukovnik u penziji, koji se tu doselio tačno pre šest godina.

– Da li verujete da je zbog njega, u jednom danu podignuto 29 vozila ispred Kovid ambulante jer je on zvao pauka?! A Kovid ambulanta je od naše ulice i njegove kuće udaljena više od 500 metara i nikako mu ne smeta. Pre dve godine je meni umro deda. Došlo je pogrebno vozilo da pokupi njegovo telo iz kuće i odnese ga u kapelu, a on je pozvao pauka da ga podigne. Eto, sada vam je jasno o kakvom je čoveku reč, komentariše za Rešetku jedan od mladića iz ove ulice koji se pridružio komšijama na protestu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR