Glas Javnosti

JURIĆ I GAŠIĆ POTPISALI MEMORANDUM O SARADNJI: Tiče se VRŠNJAČKOG NASILJA

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić istakao je da je potpisivanje memoranduma zapravo formalizacija i institucionalizacija saradnje sa najvišim organom u državi.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić potpisao je Memorandum o saradnji s predsednikom Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igorom Jurićem, kojim će se, kako se navodi u saopštenju, doprineti razvoju strategije u vezi sa prevencijom vršnjačkog nasilja i maloletničkom delinkvencijom.



„Drago mi je što smo našu već dobru saradnju ovim memorandumom podigli na još viši nivo. Jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova jeste bezbednost dece i naši pripadnici vrlo predano rade na prevenciji maloletničke delinkvencije, vršnjačkog nasilja, svakog oblika nasilja nad decom. Sprovodimo razne preventivne aktivnosti. Edukujemo decu šta je nasilje, koje sve vrste nasilja postoje, kako da se zaštite i kome da se obrate za pomoć i podršku“, poručio je Gašić, a saopštio MUP.

Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić istakao je da je potpisivanje memoranduma zapravo formalizacija i institucionalizacija saradnje sa najvišim organom u državi bez kog Centar ne bi mogao da sprovodi i implementira svoje projekte koji se tiču ugroženosti i bezbednosti naše dece.

„Od dana kada je ministar Gašić postavljen na čelo MUP-a, osim što smo imali taj inicijalni dogovor i razgovor na prvom sastanku i konkretizovali značajan broj stvari pre svega za implementaciju Amber Alert sistema, dobili smo kao organizacija kontakt tačke za brže reakcije samog MUP-a kada mi imamo određena saznanja vezano za zlostavljanu decu. Sada smo još bliži razvijanju jedne strategije koja će se zasnivati na rad prevencije vezane za vršnjačko nasilje i maloletničku delinkvenciju, i ono što je za nas kao organizaciju vrlo važno, to je unapređenje kapaciteta vezano za internet nasilje, dakle bezbedno onlajn okruženje za naše najmlađe“, rekao je Jurić.

Istakao je da je svaka tačka Memoranduma isključivo i samo vezana za interes deteta i dodao da je vreme odrastanja odraslih i sadašnje dece dijametralno različito i da je neophodno da se adaptiramo na uslove njihovog odrastanja.

„Roditelji često nisu svesni u kakvim se nezgodnim situacijama mogu naći deca i zbog toga je saradnja između nevladine organizacije poput naše i Ministarstva unutrašnjih poslova od izuzetnog značaja“, naveo je Jurić.


Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR