Glas Javnosti

IGOR JURIĆ POTVRDIO: Evo kada se AMBER ALERT uvodi u Srbiji!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je rekao krajem januara da je potrebno da se što pre uvede sistem "Amber Alert"

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić potpisao je da će implementacija "Amber alerta" u Srbiji biti završena do 1. novembra ove godine, potvrdio je za Internet portal RTS-a Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić" i direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

Igor Jurić rekao je za Internet portal RTS da je Bratislav Gašić potpisao dokument kojim je naložio timu da do 1. novembra obave sve pripreme za implementaciju "Amber alerta" u Srbiji, ali se ne isključuje mogućnost da uvođenje sistema počne i ranije.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je rekao krajem januara da je potrebno da se što pre uvede sistem "Amber Alert", sistem obaveštavanja nestanka deteta.

U Srbiji godinama unazad postoji incijativa da se uvede "Amber Alert". Sistem bi trebalo da omogući hitnu i intenzivnu potragu u slučaju nestanka deteta. U Evropi desetine zemalja imaju taj sistem.

Glas javnosti / Espreso

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR