Glas Javnosti

JOŠ JEDNA RAMPA ZA PROJEKAT "JADAR": Ministarstvo građevinarstva ukinulo odluku o eksploataciji jadarita

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo građevinarstva ukinulo je Odluku o izradi Strateške procene uticaja izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita "Jadar" na životnu sredinu.

"Prestaje da važi Odluka o izradi Strateške procene uticaja izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita Jadar na životnu sredinu", objavljeno je 17. decembra u Službenom glasniku. 

Vlada je prethodno donela odluku o prestanku važenja Odluke o izradi izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita "Jadar".

Skupština grada Loznice je, na sednici koja je održana prošle nedelej po hitnom postupku, jednoglasno stavila van snage odluku o donošenju Prostornog plana kojim je bila predviđena izgradnja rudnika litijuma u tom kraju. Odluka je usvojena bez prethodne rasprave, zbog čega su negodovali odbornici opozicije. 

Rudarska kompanija Rio Tinto ranije je najavila otvaranje rudnika litijuma, kao i postrojenja za preradu rude, što je izazvalo negodovanje, a kasnije i proteste i blokade puteva nezadovoljnih građana u brojnih ekoloških udruženja u mnogim mestima u Srbiji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR