Glas Javnosti

ЈАГОДИНА: Стигло 400 припадника озлоглашених "Анђела пакла", најављен долазак још 1.500 бајкера! Јагодинци се не плаше, трљају руке због потенцијалне зараде

Društvo
Autor: Глас јавности / Н1 / од 30.05.2018.

Припадници бајкерске групе "Анђели пакла", њих око 400 већ је стигло у Јагодину на годишњи скуп. Данас би требало да их стигне још 1.500.

Како јавља ТВ Прва, припреме за скуп бајкера су одавно завршене и све је спремно за централне догађаје, који су заказани за овај викенд. Угоститељи трљају руке, јер слободних места у хотелима и апартманима готово да нема.

Пунктови на које пристижу и пријављују се бајкери пуни су полиције и Жандармерије. Како преноси Тањуг, на тим пунктовима је ригорозна контрола. Лична документа се снимају специјалним фото апаратима, врши се преглед ствари које се уносе али и сваког појединца лично који улази у Аква парк, где је централно окупљање бајкера.

Простор за бајкере је ограђен са 1.800 метара ограде високе два метра и у њега могу ући само мотористи. Организатори очекују долазак 2.000 моториста, колико се пријавило, са 1.200 мотора. Долазак су потврдили бајкерии, многи са породицама, из Европе, Америке, Канаде, Аустралије, Новог Зелнада, Африке. Ударни дани су 31.мај и 1. јун, а одлазак је планиран 3. јуна.

Програм у Аква парку, уз купање, сунчање и музику, одржаваће се и дању и ноћу у Спортској хали. Тај простор је само за чланове, а улаз грађанима није дозвољен. Обезбеђење ће бити ангажовано 24 сата.

Домаћини очекују, да од овог скупа зараде, како процењују, више од два милиона евра. Међутим, како су писали медији, Јагодинци су због ове бајкерске групе, коју "бије лош глас", због криминалних веза и сукоба са супарницима "Бандидосима" у страху.

С друге стране, председник скупштине те општине Драган Марковић Палма сматра тај догађај позитивним јер ће се о Јагодини причати у целом свету.Бајкери су, према његовим речима, закупили све хотеле у Поморавском округу и Крагујевцу.

"До сутра ће доћи 2.000 бајкера из целог света и Америке. Један број ће доћи са женом и децом. Србију и Јагодину ће на друштвеним мрежама видети више милиона корисника и чуће за долазак бајкера у Јагодину у позитивном смислу", рекао је Марковић за Тањуг.

Он наводи да су међу бајкерима милијардери, власници великих компанија и одбацује наводе медија да они представљају "ризик" за власнике ресторана и кафана.

"Желим одмах да их демантујем. Просечна цена мотора је 25.000 евра. Биће и бајкера са моторима од 100.000 евра и не разумем како неко ко има мотор од 100.000 евра неће да плати рачун од 2.000 динара у ресторану. Неки медији су написали Јагодина на ногама. Јагодина јесте на ногама да би их као град дочекали, а не да се плаше", рекао је он.

Марковић каже и да није превиђена групна вожња моторима по Јагодини.

"Ми ћемо показати да је Србија добар домаћин и да је Јагодина најбољи град у целом свету, а они када оду из Јагодине да се хвале како је Јагодина најгостопримљивији град", рекао је Марковић.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR