Glas Javnosti

СИНОВИ АНАРХИЈЕ У СРБИЈИ: Јагодинци у страху због најављеног скупа бајкера, у град стиже преко 2.000 озлоглашених "Анђела пакла"

Društvo
Autor: Глас јавности / Б92.нет / од 25.05.2018.

Контраверзна бајкерска група „Анђели пакла“ окупиће се наредне седмице у Јагодини. Најављено је учешће преко 2.000 бајкера. Јагодинци у страху.

Док локални челници „трљају руке“ због зараде коју очекују од посете, локално становништво је у страху због криминалне репутације учесника скупа, преноси „Блиц“.

Један од највећи бајкерских скупова, одржаваће се од 31. маја до 3. јуна, али припреме за тај догађај почињу раније- ограђује се простор за бајкере, паркинзи, ограда..
Иако је први човек Јагодине Драган Марковић Палма покушао да разувери грађане, истакавши јуче да нема разлога за бригу јер су гости заправо породични људи, међу којима има и милионера, Јагодинци му баш и нису толико поверовали па су чак и прославе матурских вечери одложене за дане када „Анђели пакла“ напусте Јагодину.

Оно што изазива бригу, према писању „Блица“ је лоша репутација „Анђела пакла“, најпре због вишегодишњег сукоба који букти између њих и ривалске гупе „Бандидоси“..
Тај сукоб почео је крајем деведесетих година прошлог века, а недавно се преселио и у Србију. „Блиц“ подсећа да је у августу 2016. српска полиција забранила улазак у нашу земљу за 35 „Анђела пакла“ који су у нашој земљи планирали обрачун са „Бандидосима“.

Раније истог месеца, један члан српских припадника „Бандидоса“ дошао је у сукоб с двојицом чланова „Анђела“ који су га на улици напали бејзбол палицама и покушали да му отму мотоцикл вредан неколико десетина хиљада евра.

Други разлог за биргу је криминална прошлост самих чланова „Анђела пакла“ у Србији. Наиме, како даље пише „Блиц“, њима руководи Миљан Вуковић, син Вука Вуковића, некадашњег власника казина "Лондон" и кума Жељка Ражнатовића Аркана.

У оперативним подацима полиције стоји да Миљан Вуковић има дебљи досије, а сумња се и да је главна спона између криминалне групе „Пинк пантер“ и купаца с Блиског истока.

Такође, „Анђели пакла“ су само у последње две године били на радару полиција од Тајланда до Шпаније, због различитих кривичних дела – од диловања дроге до присиљавања на проституцију. У Немачкој су, на пример, забрањени.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR