Glas Javnosti

IZVEŠTAJ ZAKLJUČNO SA 31.DECEMBROM PRETHODNE GODINE: Rok za prijavu imovine i prihoda javnih funkcionera 15. maj

Društvo
Autor: Glas javnosti

Agencija za sprečavanje korupcije podsetila je javne funkcionere u Srbiji da je 15. maj rok za vanredno prijavljivanje imovine i prihoda, ukoliko je tokom prethodne godine došlo do bitnih promena u njihovoj imovini i prihodima.

Do tog datuma neophodno je da se Agenciji podnese izveštaj prema stanju na dan 31. decembar prethodne godine. Bitnom promenom smatraju se uvećanja ili umanjenja prihoda, navedena u izveštaju javnog funkcionera, koja prelaze prosečnu godišnju zaradu bez poreza i doprinosa u Srbiji, prenosi Beta.

Podatke o visini ovih zarada objavljuje Republički zavod za statistiku tokom februara, dok će i Agencija blagovremeno o ovim podacima izvestiti javne funkcionere.Bitna promena postoji i ukoliko je promenjena struktura imovine od prijavljene u ranijem izveštaju.

Obaveza vanrednog prijavljivanja imovine i prihoda odnosi se i na lica kojima je prestala javna funkcija, i to u naredne dve godine po prestanku te funkcije, pod uslovom da su im imovina i prihodi bitno promenjeni u odnosu na prethodnu godinu

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR