Glas Javnosti

40.000 dinara svim funkcionerima na stalnom radu, radi prevazilaženja energetske krize u predstojećem periodu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Skupštinski Odbor za administrativna pitanja doneo je rešenje o isplati 40.000 dinara svim funkcionerima na stalnom radu, radi prevazilaženja energetske krize u predstojećem periodu.

Iz Odbora kažu da će solidarnu pomoć dobiti preko 20 zaposlenih, a iz opozicije apeluju na Grad da novac usmeri socijalno ugroženim Nišlijama.

Rešenje o isplati zbog prevazilaženja negativnog uticaja i posledica energetske krize u predstojećem periodu, donešeno je danas na sednici Odbora za administrativna pitanja. Ono podrazumeva isplatu solidarne pomoći gradskim funkcionerima, odnosno svim imenovanim, izabranim i postavljenim licima, a kojih je po rečima predsednika Odbora Nikole Ilića, preko 20, pišu Južne vesti


Nemamo tačan broj ljudi, rešenje je doneto na osnovu aneksa posebnog kolektivnog ugovora. Ne na predlog Odbora, jer mi samo sprovodimo ono što je u našim aktima - rekao je Ilić.

Za razliku od Ilića koji ne vidi ništa sporno u isplati solidarne pomoći gradskim funkcionerima, odbornik Miodrag Stanković zahteva da Grad Niš odustane od isplate 40.000 dinara i da taj novac preusmeri na socijalno ugrožene kojima je novac najpotrebniji.

Građani Niša su u ozbiljnim finansijskim problemima, nalazimo se u sred energetske krize, te smatram da Grad Niš svoj budžet treba da troši štedljivo i racionalno, a ne na podmirivanje partijskih funkcionera - rekao je Stanković.

Stanković se dotakao i poskupljenja svih osnovnh životnih namirnica, što je, navode, razlog više da se novac preusmeri ugroženim kategorijama stanovništva.

Pored preusmerenja novca, Stanković je predložio da se obezbede paketi pomoći sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, za sve penzionere koji imaju penziju ispod 30.000 dinara, isplatu jednokrate novčane pomoći osobama koje su na evidenciji Centra za socijalni rad.


Da se budžetom za 2023. godinu predvide značajno veća sredstva za jednokratnu novčanu pomoć, koja bi se sukcesivno isplaćivala socijalno ugroženim licima i da se krene sa opremanjem novih radnih zona, za otvaranje novih fabrika, jer privreda mora da ima odgovor na sve veće siromaštvo i veliku nezaposlenost Nišlija - zaključio je Stanković.

Ovakve stavove Stankovića, predsednik Odbora Ilić komentariše samo kao pokušaj populizma i "sakupljanja političkih poena", o čemu će govoriti za skupštinskom govornicom, jer su, kako kaže, prilikom donošenja rešenja ispoštovani svi propisi i nema ničeg neprihvatljivog.

Prema nezvaničnim informacijama ovu pomoć dobiće i svi stalno zaposleni u Gradskoj upravi, a koliki ih je tačno pitali smo Upravu za finansije, odakle očekujemo odgovor.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR