Glas Javnosti

INCIDENT U PALIĆKOM ZOO-VRTU: Mužjak persijskog leoparda usmrtio ženku naočigled posetilaca

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pre nešto više od mesec dana mrežasti piton izašao iz terarijuma i pojeo ženku majmuna

PALIĆ - Mužjak persijskog leoparda usmrtio je ženku u palićkom Zoološkom vrtu. 

Time je svečanost otkrivanja spomen-ploče Mirku Šinkoviću, legendarnom direktoru palićkog Zoološkog vrta, donekle pala u senku incidenta koji se dogodio juče između 11 i 12 časova, kada je mužjak persijskog leoparda pred posetiocima usmrtio ženku, pišu Vesti 024.

Direktorka Zoološkog vrta Palić, Sonja Mandić, potvrdila je da se ovaj incident dogodio.

- Sve smo učinili da se ove, inače retke životinje, koje su u naš Zoološki vrt stigle posredstvom EEP programa, ovde osećaju dobro i da se, eventualno, razmnože, što je bio jedan od ciljeva programa. Ženku smo preko dana puštali da bude sa mužjakom u velikoj volijeri, ali bismo je uveče, upravo iz bezbednosnih razloga, razdvajali od njega. Danas se između 11 i 12 časova dogodilo da nas je jedan od posetilaca obavestio da se napad mužjaka dogodio. Nažalost, ženka je stradala - rekla je direktorka Mandić.

Direktorka je potvrdila i da se početkom novembra u Zoološkom vrtu dogodio nesvakidašnji incident, kada je jedna od zmija - mrežasti piton, uspela je da izađe iz terarijuma i ode do kaveza sa majmunima.


Uspela je da uđe u kavez, usmrti i proguta devetnaestogodišnju ženku tamarina.

- Bila je to jedna od nekoliko zmija zaplenjenih samo koji dan pre incidenta. Smestili smo ih u jedan od terarijuma koji koristimo već četiri ili pet godina. Bravica na terarijumu je bila zabravljena, to je naša interna istraga pokazala, ali je zmija, nekako, uspela da je razmrda i da izađe – kaže direktorica Sonja Mandić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR