Glas Javnosti

GORI DEPONIJA KOD ZRENJANINA: Požar će se gasiti nekoliko dana!

Društvo
Autor: Glas javnosti

U okolini zrenjaninske deponije ;smeća, kao i na njoj, danas je izbio požar, a gust dim ide ka okolnim naseljima.

Poslati su vatrogasci, a po rečima gradonačelnika Sime Salapure, gašenje bi moglo potrajati više dana, ali on očekuje da situacija već sutra bude stabilizovana.

 - Angažovani su profesionalni vatrogasci, dobrovoljna vatrogasna društva, mehanizacija, kamioni koji neprekidno zasipaju zemljom rizična mesta, a najverovatniji uzrok požara je zapaljenje obodnih delova deponije, na kojima je trska, sa kojih je vatra, nošena vetrom, prešla i na samu deponiju", kazao je za porstal Espreso gradonačelnik.

- Ovo je jedina deponija na teritoriji grada i ona očigledno prevazilazi naše kapacitete, rekao je Salapura.

 Direktor zrenjaninskog JKP "Čistoća i zelenilo" Zoran Protić rekao je da se povremeno javljaju površinski požari, koje vatrogasci brzo saniraju, a da problem predstavljaju požari ispod površine koji stvaraju velike količine dima.

 - Trenutno radimo s tri buldožera i devet šlepera koji konstantno rasporedjuju i nasipaju zemlju, ali s obzirom na površinu koja je zahvaćena, biće potrebno vreme za sanaciju, rekao je Protić i dodao da je nasipanje zemlje jedini način da se spreči paljenje metana i drugih gasova.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP