Glas Javnosti

POŽAR KOD PRIBOJA POD KONTROLOM, ALI JE I DALJE AKTIVAN POD ZEMLJOM: Formiran OPERATIVNI ŠTAB da se spasi situacija!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Proketlih nekoliko dana veliki požari zahvatili su oblasti oko Zlatibora, Priboja, Nove Varoši i Prijepolja, a konačno su stavljeni pod kontrolu zahvaljujući vstrogascima i zaposlenima u preduzeću Srbijašume.

Kako saznajemo, kiša pomalo pada ali je požar još uvek aktivan na pojedinim mestima.

Za naš portal su sa terena objasnili da je požar aktivan pod zemljom i izbija na pojedinim mestima, te se zato mora stalno osmatrati i kontrolisati prostor koji je pod požarom.

Danas je održan Krizni štab u Priboju, a na predlog Bratislava Dikića, bivšeg šefa Žandarmerije i generala u penziji, koji je sada pomoćnik generalnog direktora u JP Srbijašume, formiran je i operativni štab koji će sprovoditi odluke opštinskog Kriznog štaba.

Definisane su obaveze zadaci operativnog štaba i način funkcionisanja kao i mere koje ce se preduzimati na terenu u zoni požara, saznaje “Glas javnosti”.

Foto: Privatna arhiva

- Po Zakonu o Vanrednim situacijama po članu 33 kada je krizna situacija na teritoriji opštine formira se Krizni štab i tim štabom rukovodi predstavnik lokalne vlasti, a u ovom slučaju to je predsednik SO Priboj, Boris Mrdović. JP Srbijašume u skladu sa Zakonom o vanrednim situacijama, Pravilniku zaštite od požara i drugim planskim dokumentima postupa i primenjuje mere zaštite od požara. Redovno godišnje dostavlja Plan zaštite od požara JP Srbijašume, Sektoru za vanredne situacije. JP Srbijasume redovno se oprema se materijalno tehnickim sredstvima i vrsi obuku svojih zaposlenih za angazovanje zastite od sumskih pozara i pozara na otvorenom, kao i požara u objektima – rekao je Bratislav Dikić za “Glas javnosti”.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR