Glas Javnosti

HAOS U NJEGOŠEVOJ: Aida Ćorović GAĐALA jajima MLADIĆEVU SLIKU, policija u civilu je PRIVELA! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tenzije oko murala Ratka Mladića koji stoji u Njegoševoj ulici u Beogradu, ne stišavaju se nakon vesti da policija obezbeđuje ovaj grafit. Sada je međutim aktivistkinja Aida Ćorović jajima gađala mural, ali je istog momenta privedena, kako prenose mediji, od strane policije u civilu.

Nakon što je NVO Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji najavila, pa otkazala uklanjanje murala osuđenom haškom zatvoreniku Ratku Mladiću i to zbog toga što je Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo skup, došlo je do incidenta na licu mesta, kada je Aida Ćorović gađala jajima mural. Ona je potom privedena od strane policajaca u civilu.

Ministar policije Aleksandar Vulin ovim povodom je poručio:

- Ni oni koji bi da prekreče mural generalu Mladiću, ni oni koji bi da ga čuvaju neće dobiti dozvolu za okupljanje. Pozvati nevladine organizacije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Žene u crnom i nečega što je najavljeno kao „Kosovo“, a doći u Beograd da bi se krečile fasade je licemerno, podlo i vođeno zlom namerom. Na 9. novembar Međunarodni dan borbe protiv fašizma u Beogradu se neće niko sukobljavati na ulicama i kvariti život našim građanima, i niko neće neprijatelje Srbije obradovati slikama krvavih srpskih glava. Beograd je grad antifašista i pobednika i niko to svojom zlobom neće promeniti. Skup je zabranjen - poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Podsetimo, mural sa portretom Ratka Mladića i porukom „Generale, hvala“ na uglu Njegoševe i ulice Alekse Nenadovića ovaj, inače tihi deo Vračara, stavio je u žižu javnosti.

Na raskrsnici dveju ulica bilo je više novinarskih ekipa, kao i pripadnika policije koji su legitimisali prolaznike. 

Legitimisana je i ekipa „Glasa javnosti“, uz obrazloženje da je to radi naše bezbednosti.

Veći broj policajaca primetili smo i nedaleko od mesta gde se nalazi mural, na uglu ulica Alekse Nenadovića i Makenzijeve.  

O čemu se radi, otkud takva „opsada“ ovog dela centra Beograda?

Aktivisti nevladine organizacije Inicijativa mladih za ljudska prava najavili su da će se danas okupiti kod murala i prekrečiti ga. Međutim, to okupljanje policija nije odobrila. 

Naša ekipa bila je na licu mesta i zabeležila šta se tamo dešava. Razgovarali smo sa građanima i pitali ih šta misle o ovoj temi.  

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR