Glas Javnosti

EVO ŠTA SVE SADRŽI POŠILJKA: Iz Beograda poslat prvi kontingent pomoći Turskoj zbog zemljotresa

Društvo
Autor: Glas javnosti

Teretnim avionom Turkiš erlajnsa je iz Beograda poslat prvi kontingent pomoći Vlade Srbije za žrtve katastrofalnog zemljotresa, javila je agencija Anadolija.

Pošiljka sadrži 29 zimskih šatora, i to 25 za četiri osobe, 15 za dve osobe i dva šatora za 20 osoba, 200 vreća za spavanje, 500 ćebeta, dve plinske grejalice, 50 mobilnih toaleta, jedan agregat od 9,5 KW, 1650 komada kuhinjskih setova za pet osoba i 500 plastičnih kanti.

Pošiljka pomoći je poslata Direkciji AFAD u Gaziantepu, a teretni avion poleteo je iz Beogada za Istanbul, prenosi N1.


Očekuje se da će pomoć već sutra da signe u Gaziantep.

Anadolija javlja i da je u svim župama i samostanima Vrhbosanske nadbiskupije u Bosni i Hercegovini na misama u nedelju organizovano prikupljanje novčane pomoći za žrtve razornih zemljotresa u Turskoj i Siriji.

Brojni vernici koji su došli na misu u sarajevskoj katedrali „Srca Isusova“ ostavili su novac u kutiju postavljenu u prednjem delu crkve na kojoj je istaknut natpis: “Vaš dar za Tursku i Siriju. Hvala.”

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ uputiće sutra konvoj sa oko 20 šlepera pomoći za ugrožene građane Turske i Sirije, pogođene razornim zemljotresima.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR