Glas Javnosti

TRAŽE ODGOVORNE ZA NESREĆU: Turska policija privela 12 osoba zbog rušenja zgrada

Svet
Autor: Glas javnosti

Turska policija privela je 12 osoba zbog rušenja zgrada u jugoistočnim pokrajinama Gaziantep i Sanliurfa u snažnom zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio Tursku, a među privedenima su i izvođači radova, prenela je turska agencija DHA.

Najmanje 6.000 zgrada srušilo se nakon što je potres magnitude 7,8 stepeni pogodio taj region, usmrtivši više od 25.000 ljudi, što je izazvalo bes građana zbog loše gradnje. Očekuju se nova pritvaranja, pošto je državni tužilac u Dijarbakiru, jednoj od 10 jugoistočnih pokrajina pogođenih potresom, danas izdao naloge za hapšenje 29 osoba.

Jedan od uhapšenih bio je izvođač radova na zgradi u Gazijantepu, objavila je agencija, dodajući da ga je policija pronašla u Istanbulu, prenosi Index. Tužioci su pokrenuli nekoliko istraga u više pokrajina, uključujući Kahramanmaras, u kojoj se nalazi okrug Pazarčik, gde je bio epicentar potresa, piše N1.


U petak je turska policija uhapsila izvođača radova na visokoj zgradi sa luksuznim stanovima, koja se srušila u pokrajini Hataj. Uhapšen je na aerodromu u Istanbulu dok je pokušavao da pobegne iz zemlje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR