Glas Javnosti

EVO ŠTA JE PREKRŠILA ZA SVEGA 6 NEDELJA: Ministarka unutrašnjih poslova Velike Britanije podnela ostavku

Društvo
Autor: Glas javnosti

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Suela Brejverman podnela je ostavku tokom razgovora sa premijerkom Liz Tras, javio je BBC.

Brejvermanova se povukla nakon samo šest sedmica na funkciji – zato što je prekršila vladina pravila o bezbednosti time što je zvanični dokument poslala sa ličnog mejla.

U pismenom obrazloženju ostavke, ona je navela da se vlada mora oslanjati na ljude koji „prihvataju odgovornost za sopstvene greške“, prenosi N1.


Prema njenim rečima, „kad se pravimo da nismo pravili greške i kad se nadamo da će se stvari same od sebe rešiti nekom magijom – to nije ozbiljna politika.“

U svom pismu Suela Brejverman je izrazila „zabrinutost u pogledu pravca“ u kojem ide nova britanska vlada sa premijerkom Trus na čelu.

„Ne samo što smo prekršili ključna obećanja koja smo dali našim glasačima, već se i ja imam ozbiljnih bojazni u pogledu posvećenosti ove vlade onom što je proklamovala, a to je smanjenje ukupnog broja migranata i zaustavljanje ilegalne migracije – naročito onih opasnih, prekomorskih u malim brodovima“, navela je Brejverman.

Ova sada bivša ministarka bila je vatreni zagovornik Bregzita i bila je čvrsto na desnom krilu britanske Konzervativne partije.


U međuvremenu, britanska premijerka je iz vlade dobila informaciju da je Brejvermanova prekršila pravila ne samo slanjem zvaničnog dokumenta sa privatnog mejla već i dostavljanjem dokumenta licu koje nije ovlašćeno da ga primi.

Njen naslednik na funkciji biće Grant Šaps.

Odlaskom Brejvremanove, ionako uzdrmana vlada Liz Tras zapada u još veće probleme.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR