Glas Javnosti

EPISKOP GRIGORIJE OBJAVIO FOTOGRAFIJU SA TAMNOPUTIM MONAHOM I POSLAO SNAŽNU PORUKU: Istinsko dobro nije ekskluzivno pravo zbog nacije kojoj pripadaju (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Episkop diseldorfski Grigorije Durić, od kada je otvorio nalog na društvenoj mreži, Instagram ne prestaje da objavljuje veoma zanimljive i poučne poruke.

Sada je uz fotografiju sa Emanuilom, pravoslavnim monahom tamne puti, poslao snažnu poruku

-Emanuil je pravoslavni monah iz Ugande. Em iz Ugande, em pravoslavni. Na prvi pogled djeluje pomalo egzotično za naša čula naviknuta na mnogo običnije prizore. Emanuil se, na sreću, ne obazire na to kako na njega gledaju drugi. Možda zato što vrlo brzo i lako, uz to i nehotično, dobija naklonost svih koji ga sretnu. 

U njegovoj pojavi nema ničeg pretencioznog, ali ima naizgled paradoksalnog – u očima kao da mu se nastanila sva tuga ovog svijeta, a u osmijehu sva čovječja radost. 

Kako je Emanuil dospio u pravoslavlje, više nije ni važno. Važno je samo to da se istinsko dobro može projaviti bilo gdje i u bilo kome, i nikako nije ekskluzivno pravo onih koji možda misle da imaju povlašteni položaj u ovom svijetu, da li zbog nacije kojoj pripadaju, države u kojoj žive, kontinenta na kom su rođeni ili bilo čega drugog. Dobro i činjenje dobra ne pripada nužno samo vjerujućima, samo ženama ili muškarcima, crnima ili bijelima ili bilo kojoj grupaciji ili ličnosti ponaosob. Dobro je klica koju je Bog utisnuo u nas, ali samo od nas zavisi kakav će ona plod dati i da li će ga uopšte biti - napisao je episkop Grigorije.

BONUS VIDEO: Ekskluzivno: Glas u Melburnu sa Srbima ispred Novakovog hotela

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR