Glas Javnosti

Epilog nasilja nad profesorkom u Trsteniku: Dva učenika dobijaju ukore i jedinice iz vladanja

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tim za borbu protiv nasilja u Tehničkoj školi u Trsteniku predložio je da đaci N. Ž. (17) i M. M. (18), učesnici incidenta sa izmicanjem stolice profesorki i snimanjem nemilog događaja, dobiju ukor Nastavničkog veća i jedinicu iz vladanja

Sa većinom glasova, ovaj predlog je usvojen na sednici Nastavničkog veća,a veći deo profesora je konstatovao da su se učenici popravili nakon produženog vaspitno-pedagoškog rada nakon incidenta, koji se odigrao još 9. novembra prošle godine.

Sva je prilika da se sa ovom sednicom Nastavičkog veća škole i ocenom Tima stavila tačka na vaspitno-disciplinski postupak, koji se u međuvremenu pretvorio u agoniju sa odlukom za isključivanje oba đaka, bez odgovarajućeg vaspitnog-pedagoškog rada usled čega je i usvojena njihova žalba na isključenje još prošlog decembra.

Đaci su nastavili da pohađaju nastavu, a pojačan vaspitno-pedagoški rad otpočet.

Profesorka Marija Stevanović je od prošlog meseca ponovo u nastavi, ali ne predaje više odeljenju trećeg razreda, gde joj je N. Ž. izmakao stolicu, dok su je M. M. i I. R.(16) snimali.

Taj snimak je, da podsetimo, prenošen uživo na Instagramu, odnosno distribuiran putem vibera.

U međuvremenu, direktor škole Miloš Glidžić podneo je ostavku. Ministar prosvete, kako je Ministarstvo dan kasnije potvrdilo saopštenjem, tu ostavku je i prihvatio.


Procesuiranje protiv učenika pred pravosudnim organima u Kruševcu i u Trsteniku je još uvek u toku. Više javno tužilaštvo u Kruševcu zatražilo je krivične sankcije protiv dva maloletna učesnika incidenta: u slučaju N. Ž., zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, i šumskih krađa u produženom trajanju.


U slučaju I. K. (16), učenika koji je izbegao vaspitno-disciplinski postupak tako što se ispisao
 dan pre nego da Nastavničko veće prvi put odlučuje o incidentu, tužilaštvo traži sankcije za krivično delo zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu.

Procesuiranje trećeg i najstarijeg učesnika incidenta, M. M.(18), koji je takođe snimao nemili događaj, procesuira se pred Osnovnim javnom tužilaštvom u Trsteniku i istražne radnje se, prema saznanjima "Novosti", nastavljaju naredne nedelje.

Glas javnosti/Telegraf

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR