Glas Javnosti

EKSKLUZIVA "GLASA"! Evo kako Rio Tinto na prevaru otkupljuje srpsku zemlju (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Glumica Anita Mančić razgovarala je sa meštankom doline Jadar o načinu na koji kompanija Rio Tinto pregovara sa ljudima koji su prodali svoju zemlju. 

Kako je meštanka istakla, dogovor je bio da svi meštani zajedno idu na razgovore, ali da je došlo do promene.

Ona navodi da je kompanija Rio Tinto isključila javnost i da za svakog postoji posebna brošura, a da se sa svakom porodicom razgovara pojedinačno. 

Ona je u razgovoru objasnila i na koji način je njena porodica prevarena i koliko je Rio Tinto uništio njihove živote. 

Naime, njen svekar je prevaren i prodao je jednu zemlju, a njena svekrva je kao dementna osoba potpisala papir. Ona navodi da se čak na papiru vidi da se nije mogla potpisati ravno, već se potpis nalazi ispod, a notar Mihajlović, koji je, kako je rekla, familija Zorane Mihajlović i koji jedini overava ugovore za Rio Savu za one koji prodaju zemlju, nije čak ni posumnjao da od takvog lica nije smeo da primi potpis. 

Kako ističe, ta njiva koja je prodata je jedina njiva sa koje nije skinuto žito. Ona dalje objašnjava da ne dozvoljavaju da se skine žito samo sa njive njenog svekra, jer on ne želi da da 5 hektara u polju. 

Ona ističe da su ljudi prevareni, zavedeni i da im nije rečeno šta će zaista biti, već im je rečeno da će tu biti apoteka. 

Razgovor glumice Anite Mančić sa meštankom možete pogledati i na youtube kanalu Glas info.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR