Glas Javnosti

KO OVDE MAŽE NAROD Zorana Mihajlović hvali "Rio Tinto", a poziva na referendumu

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, rekla je da će konačnu odluku o projektu "Jadar" zavisiti od procene uticaja na životnu sredinu i odluke građana na referendumu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ona je navela da je litijum jedna od kritičnih sirovina u svetu, da ne postoje projekti u rudarstvu i energetici na globalnom nivou bez njega, a da će se u projektu "Jadar" koristiti najnovije tehnologije.

Mihajlović je rekla da je projekat "Jadar" potencijalna razvojna šansa za Srbiju i da će realizacija tog projekta zavisiti od procene uticaja na životnu sredinu i odluke gradjana na referendumu.

Navela je i da je "profesor sa Šumarskog fakulteta, kao član Revizione komisije Vlade odobrio projekte za 14 mini hidroelektrana", a onda je, kako je navela "postao protivnik".

- On je i protiv referenduma, a to je najdemokratskije rešenje koje postoji - rekla je Mihajlović ne navodeći konkretno na koga misli.

Navela je da se država ponaša odgovorno i da su svi podaci javni, te da nijedna odluka neće biti doneta protiv "volje naroda".


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR