Glas Javnosti

SRAMOTNO! Dragan Pejić je zadužio Srbiju svojom humanošću, 140 puta dao krv, a jedva preživljava: Jedino za slavu jede tri puta!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Šampiona humanosti Dragana Pejić život nije mazio

On je dobitnik pehara humanosti jer je do sada dobrovoljno dao krv više od 140 puta. Međutim, Dragan je beskućnik i živi u nehumanim uslovima, često bez hrane. Preživljava sakupljajući sekundarne sirovine. Spletom životnih okolnosti Dragan Pejić je ostao bez ičega - porodice, kuće, posla, zdravlja...Jedini dom mu je napuštena kuća na teretnoj železničkoj stanici u Boru. Vode ime, ali ne i struje. Šampion humanosti, čija je krv tokom 4 i po decenije spasila stotine ljudskih života, duže od 8 godina živi u nehumanim uslovima.

- Samo jedna pomisao mi se vuče još iz mladosti, da je moja krv nečiji život sutra. Ovih dana idem na jednu hiruršku intervenciju, neko će sad dati krv za mene - rekao je Dragan.

Dragan je imao teško detinjstvo i još teži život. Ima 28 godina radnog staža, najviše u rudniku Bogovina i 63 godine života. Nedovoljno za penziju. Jedva preživljava sakupljajući sekundarne sirovine.

- Živeti od industrijskih sirovina pogotovo zadnjih pola godine ovako bolestan je više nego nemoguće. Ali znate kako, mrav je mali ali se bori. Nekad imaš da jedeš, nekad ne. Dok nije došla humanitarna organizacija da mi da da jedem, mogao sam da izbrojim na prste koliko mogu da jedem. Jedino sam za svoju slavu sv. Jovan jeo tri puta - rekao je Dragan Pejić.

Ponekad mu pomognu sugrađani koje je zadužio svojom humanošću, a novac koji je kao pomoć dobio od lokalne samouprave čuva za hiruršku operaciju koja mu predstoji. Brine ga šta će biti posle, jer nakon operacije neće moći da prikuplja sirovine. Human po prirodi, uzda se u dobrotu dobrih ljudi.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR