Glas Javnosti

DOSTA ĆUTANJA! AMERIČKI I ENGLESKI ZLOČINI U DRUGOM RATU (2) Jenkiji uništili arhivu o saslušanju nacista da bi optužili SSSR (EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vojnici Engleske i Amerike nikada nisu odgovarali za MILION pogubljenih Nemaca zarobljenika u svojim logorima posle Drugog svetskog rata. S druge strane, za sve nečovečne postupke prema Nemačkoj prepisali su krivicu - Sovjetima.

Danas, posle sedam decenija od kraja krvavog svetskog sukoba, pitamo se zašto se ne spominju zverstva Engleza i Amerikanaca. Evo zašto.

Davno je 9. maj prestao da važi kao praznik Evrope. Optužuju se i sudi partizanima - invalidima, oseća se “miris” esesovaca. Sovjeti, po inerciji, protestvuju ili od protesta nema ništa a i već su navikli na to . Svaki naredni “praznik pobede” donosi sve manje reči o zaslugama sovjetskih vojnika a sve više optužnica o navodnim zverstvima vojnika i oficira. Čak je i tiha finska država 2006. godine pravila foto-izložbu stradalih građana koje su ubili sovjetski partizani 1941-1945. godine. “Teške fotografije” 190 ubijenih građana Finske. Ne govore da je u tom periodu finska armija ubila 4.000 isto tako mirnih građana SSSR-a. Naravno, o tome nije bilo reči.

Jedan nemački publicista kaže da su sovjetski vojnici tri puta ubili svakog stanovnika Nemačke a potom ga isto tako tri puta silovali.Takva je saveznička strategija. A da li su saveznici ubijali mirne nemačke građane? To je tabu tema i o tome nikada ne govore a u boljem slučaju o tome samo ćute. Čak i jedan nemački publicista kaže da su sovjetski vojnici tri puta ubili svakog stanovnika Nemačke a potom ga isto tako tri puta silovao.Takva je saveznička strategija. A da li su saveznici ubijali mirne nemačke građane? To je tabu  tema i o tome nikada ne govore a u boljem slučaju o tome samo ćute. Čak i bombardovanje Drezdena se stavlja pod sumnju a tamo je poginulo 100.000 ljudi.


Američki logor za vojnike Vermahta

Pre nekoliko godina je Ted Bromud, saradnik Fonda “Nasleđe” iz Amerike, napisao knjigu u kojoj navodi da je bombardovanje Drezdena bilo po molbi Sovjetskog Saveza i ako je neko kriv onda je to SSSR. Za njih je bombardovanje Drezdena važnije bilo od Staljingradske bitke! Ovde nema šta da se komentariše i postoji samo želja da se zove “hitna pomoć”.

Pred kraj rata, 1945. godine američki komandant armije Dvajt Ajzenhauer formirao je novu klasu zarobljenika - Disarmed Enemy Forces – “Razoružane sile neprijatelja”. Ta vrsta zarobljenika nije štićena Ženevskom konvencijom a pobednici nisu morali da ih hrane! “Knjiga istine” kazuje o izveštaju Crvenog krsta Zapadne Nemačke datirane 1950. godine - 1,5 milion vojnika zarobljenih posle kapitulacije Nemačke i držanih u logorima Britanije, Amerike i SSSR-a vode se kao “nestali bez traga”.

Istoričari iz Amerike su optužili kolegu Baka za falsifikovanje istorije ali nisu ponudili nijedan dokaz koji dokazuje taj čuveni “falsifikat istorije rata”. Ispostavilo se da su zapisnici sa imenima saslušavanih nemačkih zarobljenika pedantno uništili još u oktobru 1945. “savesni” činovnici američke vojne arhive. Vrlo interesantno pitanje - zašto je uništena ta arhiva?

Nastavlja se…

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR