Glas Javnosti

DOPRINOS ZAŠTITI GRAĐANA? Predlog zakona da se uvede obavezna registracija pripejd korisnika mobilnih telefona

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o elektronskim komunikacijama radi unapređenja poslovnih uslova u Srbiji i podsticanja investicija, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Predlog zakona u skladu je sa Evropskim zakonikom o elektronskim komunikacijama (KOD) i dodatno unapređuje zaštitu građana, navodi se u saopštenju.

Neke od novina koje donosi taj zakon su obavezno uvođenje računa za usluge u elektronskom obliku, omogućavanje uslova operatorima da pravičnije i efikasnije dele postojeću infrastrukturu radi kvalitetnije i raznovrsnije usluge krajnjim korisnicima, piše Ozon media.


To će, kako je navedeno, uticati i na povećanje dostupnosti usluga interneta, fiksne i mobilne telefonije, kao i televizije u manjim mestima i selima.

Predlog zakona predviđa i obavezu registracije pripejd korisnika mobilne telefonije, što će, kako se navodi, povećati sigurnost građana koji će imati mogućnost da ovu registraciju obave i onlajn na jednostavan način i izbegnu čekanje u redovima.


Rad na ovim zakonskim rešenjima uključio je predstavnike više od 20 državnih organa, Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL), Regulatorne agencije za elektronske medije (REM), Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj NALED, Saveta stranih investitora, Nacionalnog konventa o Evropskoj Uniji, i stručnjake iz privrede, saopšteno je iz ministarstva.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR