Glas Javnosti

Evo šta se dogodi kada detetu od šest godina, ustupite svoj mobilni telefon.

Svet
Autor: Glas javnosti

Kada je Amerikanac Kit Stounhaus, na svom mobilnom telefonu, pustio svog sina Mejsona da igra igricu pre spavanja, nije ni slutio da će dostavljači početi da zvone na njegova vrata sa narudžbinama hrane

Naime, Mejson je odlučio da se zabavi i naručio je onoliko hrane koliko može da zadovolji goste jedne žurke. 

Šokirani otac objavio je na Fejsbuku da je njegov sin potrošio skoro 1.000 dolara naručujući iz lokalnih restorana u Česterfildu u Mičigenu.

- Možete li zamisliti koliko sam bio šokiran kada su dostavljači hrane počeli da se pojavljuju na vratima, napisao je.

Keith Stonehouse je ostao sam kod kuće sa Mejsonom dok je supruga Kristin bila u bioskopu.

On je za lokalni portal Mičigen lajv rekao da je tek posle nekoliko naređenja shvatio da iza svega stoji njegov sin. Pileća šavarma, čili pomfrit, sladoled i još mnogo toga stigla je u kuću Stounhausovih.



- Odjednom sam shvatio. Pogledao sam u telefon i video poruke: Vaša hrana se priprema, Vaša hrana je spremna za isporuku. Bacio sam pogled na bankovni račun i sve mi je bilo jasno.

Bilo je prekasno za otkazivanje narudžbi, rekao je, pa je hrana na kraju otišla komšijama i prijateljima. Srećom, mogao je da označi Mejsonovu narudžbu pice feferoni od 439 dolara kao sumnjivu, ali ne pre nego što je šestogodišnjak potrošio 300 dolara u drugim restoranima.


- Dok sam pokušavao da mu objasnim da to nije u redu, podigao je ruku i zaustavio me: Tata, jesu li stigle feferone?, rekao je otac.

- Moram sam da napustim sobu. Nisam znao da li da se ljutim ili smejem. Nisam znao šta da radim.

Račun od 1.000 dolara uključuje napojnicu od 25% koju je Grubhub naplatio, tako da su dostavljači zaradili prilično novca. U komentarima ispod očeve objave na Fejsbuku o Mejsonovoj skupoj avanturi svi su uglavnom umirali od smeha, ali je Kit Stounhaus i dalje uznemiren zbog svega toga.

- I dalje mi nije smešno, iako se tu i tamo smejem sa ljudima. To je mnogo novca i došlo je niotkuda.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR